©  REUTERS

Juventus maakt transferbedrag CR7 bekend, Ronaldo: “Kan niet wachten om hier opnieuw te spelen”

Manchester United heeft Cristiano Ronaldo vastgelegd voor twee seizoenen, met optie om nog een jaar te verlengen. Dat bevestigen de Red Devils dinsdag.

Bron: BELGA

Ronaldo verlaat Juventus en keert op zijn 36e terug naar de club waarvoor hij eerder schitterde tussen 2003 en 2009. Hij was toen in 292 wedstrijden goed voor 118 doelpunten.

“Manchester United is een club die altijd een speciale plaats heeft ingenomen in mijn hart en ik ben overweldigd door alle boodschappen die ik heb ontvangen sinds de aankondiging vrijdag”, zegt de Portugese superster. “Ik kan niet wachten om voor een vol Old Trafford te spelen en de supporters opnieuw te zien. Ik kijk ernaar uit het team te vervoegen na de interlands, en ik hoop dat we een succesvol seizoen tegemoet gaan.”

Ole Gunnar Solskjaer, de coach van Manchester United, zegt “geen woorden te hebben om Cristiano te beschrijven”. “Hij is niet alleen een buitengewone speler maar ook een groot mens. Het verlangen en de mogelijkheid hebben om zo lang op het topniveau te spelen, vraagt dat je een heel speciaal persoon bent. Ik twijfel er niet aan dat hij ons zal blijven verbazen en zijn ervaring wordt ook cruciaal voor de jonge spelers in het team. Ronaldo’s terugkeer toont de bijzondere aantrekkingskracht van deze club aan en ik ben in de wolken dat hij terugkeert naar waar het allemaal is begonnen.”

15M euro over… vijf jaar

Manchester United betaalt Juve een transfersom van 15 miljoen euro, een bedrag dat mits bonussen nog kan oplopen tot 23 miljoen euro. De betaling zal worden gespreid over vijf jaar. Juventus bevestigt de bedragen dinsdag op de clubwebsite.