VBS De Parel moet duizenden pagina’s printen omdat de werkboeken voor 270 leerlingen niet op tijd geleverd worden.  

VBS De Parel moet duizenden pagina’s printen omdat de werkboeken voor 270 leerlingen niet op tijd geleverd worden.  © Bert De Deken

Werkboeken niet op tijd geleverd, leerkrachten VBS De Parel printen alle papieren zélf

Lichtaart -

Het leerkrachtenteam van VBS De Parel in Lichtaart (Kasterlee) kijkt reikhalzend uit naar 1 september. Maar er is een groot probleem. De nieuwe schoolboeken worden niet op tijd geleverd. “We hebben alle werkboeken voor 273 leerlingen moeten kopiëren”, zegt directrice Lydie Verschueren. Wanneer de boeken er zouden zijn, is nog niet duidelijk.

Britt Peeters

“Wij zijn een van de vierhonderd scholen die zonder werkboeken moeten starten”, staat er zonder meer in de nieuwsbrief van VBS De Parel uit Lichtaart. Starten aan het schooljaar zonder werkboeken, dat valt niet mee. “Het is heel spijtig, voor ons allemaal”, zegt directrice Lydie Verschueren.

“We bleven niet bij de pakken zitten. Dat kan ook niet. De leerkrachten kregen van de uitgeverij links om de meeste werkboeken digitaal op te zoeken. Zo kunnen ze afgedrukt worden. Niet alles moet blaadje per blaadje afgedrukt worden, maar sommige delen wel. De kopieermachine heeft op volle toeren gedraaid. Ik kan niet met zekerheid zeggen over hoeveel kopietjes het gaat. Het is niet min als je weet dat we 273 leerlingen hebben. En er zijn werkboeken van onder andere Nederlands, Frans en wiskunde. Zo’n boek telt gemakkelijk twintig tot dertig pagina’s.”

Directrice Lydie Verschueren: “Cloudwise zou een deel terugbetalen, maar niet alle kosten zullen vergoed zijn. De school zal er dus voor moeten opdraaien. Ook dat is spijtig.”

Directrice Lydie Verschueren: “Cloudwise zou een deel terugbetalen, maar niet alle kosten zullen vergoed zijn. De school zal er dus voor moeten opdraaien. Ook dat is spijtig.” © Bert De Deken

Eigen rekening

De school wist een dikke week voor de start van het schooljaar dat de werkboeken niet tijdig geleverd kunnen worden. “Dat was toch een verrassing. Dit is voor niemand leuk. Gelukkig zijn we snel in actie kunnen schieten.” Het probleem is niet veroorzaakt door de uitgeverij. Het is een gevolg van een leveringsprobleem bij verdeler Cloudwise.

“Vroeger werkte het Katholiek Onderwijs samen met Standaard Boekhandel, maar sinds dit jaar gebeurt de verdeling door Cloudwise. Daar zou het misgelopen zijn. We kregen te horen dat de werkboeken er eind september of begin oktober zouden zijn. Een concrete datum is er niet.”

Duizenden blaadjes kopiëren, dat kost iets. “Cloudwise zou een deel terugbetalen, maar niet alle kosten zullen vergoed zijn. De school zal er dus voor moeten opdraaien. Ook dat is spijtig.” Bij Cloudwise was maandag niemand bereikbaar voor commentaar.

MEER OVER Blikvangers Kempen

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio