Kinderen van Bart De Wever komen oog in oog te staan met verdachte man in woning

De Antwerpse politie heeft maandag kort na 18u een verdachte gearresteerd die was betrapt in de woning van Bart De Wever in de Herentalsebaan in Deurne. De twee jongste kinderen van de burgemeester stonden oog in oog met de man. “Ze zijn zwaar onder de indruk en krijgen bijstand van slachtofferzorg”, zegt Sven Lommaert van de Antwerpse politie. Mogelijk gaat het niet om een dief, maar om een aanvaller.

De feiten dateren van kort voor 18u. De man sloeg op de vlucht, maar ver zou hij niet geraken. Bij het bekijken van de camerabeelden die in de buurt van de woning van De Wever werden gemaakt, werd de verdachte al snel herkend.

De politie kon de man binnen het kwartier na de feiten lokaliseren. “Het snelleresponsteam heeft de man kunnen arresteren om 18.12u”, aldus Lommaert. “De persoon is bekend bij onze diensten. Hij heeft eerder al voor problemen gezorgd.”

De politie houdt er ernstig rekening mee dat het niet gaat om een ‘klassieke’ inbreker, maar mogelijk gaat het om een aanvaller. De verdachte is een gekende ‘Bart De Wever-hater’ uit Berchem.

 (vdaa)

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio