Davy Crols en Iwan Pauwels nodigen uit voor Dans-Baar. 

Davy Crols en Iwan Pauwels nodigen uit voor Dans-Baar. © Joris Herregods

Weer naar het werk = ook weer afterwork: vrienden en collega’s zetten Dans-Baar op

Boom, Niel, Kontich -

In september gaan we weer naar school, maar ook weer met z’n allen naar kantoor/werkplek. Voor thuisverpleegkundigen Davy Crols, Joeri Gooskens en bouwvakker Iwan Pauwels de gelegenheid om uit te pakken met een nieuw afterwork-concept: Dans-Baar in Den Oven in Boom.

Davy Crols van De Zorgwinkel Thuisverpleging in Niel speelde al langer met het idee iets in de eventsector op poten te zetten. “Tijdens de pandemie hebben we heel hard gewerkt. Voor velen van ons, in alle sectoren, was werken eigenlijk de enige constante”, steekt Davy Crols van wal. “Voor ons zelf was deze pandemie een harde confrontatie met pijn, verlies en verdriet. Een realiteit die ons nog meer dan voordien deed stilstaan bij de kleine dingen in het leven. Dat heeft het idee alleen maar doen groeien. Om met leuke mensen, familie, vrienden, collega’s die kleine momenten te beleven.”

Samen met collega Joeri Gooskens begon hij plannen te smeden. In Iwan Pauwels van EM Technics uit Kontich vonden ze een compagnon om hun ideeën concreet vorm te geven.

De drie compagnons Davy,Joeri en Iwan.

De drie compagnons Davy,Joeri en Iwan. © rr

Dat resulteert in Dans-Baar ‘Music as Medicine’: een afterwork-gebeuren op een unieke locatie, in Den Oven in Boom. Om na de werkuren samen met collega’s alle beslommeringen een keer van zich af te spoelen en te netwerken.

“Het geheel is opgevat als een tweeluik. We hebben een B2B-gedeelte waar bedrijven uit de regio met hun medewerkers en connecties kunnen op intekenen, met een food-gedeelte door de Butchers’s Store. Daarna zwaaien de deuren open voor iedereen met dj Hans bekend van Pre-Soiree en Moose Bar en als gast dj Wout van onder meer Sylver en Tomorrowland”, kondigen de initiatiefnemers aan.

“In de buurt zijn er op dit vlak nog maar weinig of geen initiatieven. Daarom willen we op regelmatige basis hier iets neerzetten, zodat iedereen weet ‘die dag moeten we in het rood aankruisen’ . Bedoeling is (momenteel) driemaandelijks mekaar afspraak te geven. Maar wie weet, misschien kan het ook wel maandelijks. Een gelegenheid bieden waar iedereen zich goed kan voelen en op een toffe locatie, dat is wat we voor ogen hebben. We willen van Dans-Baar een avond maken waar herinneringen worden gemaakt.”

De eerste editie van Dans-Baar vindt plaats op donderdag 30 september van 19 tot 1u.

Bart Roggeman