Feest bij BKO De Mikado met de kinderen. © Filip Spoelders

De Mikado viert zijn twintigste verjaardag

Hove -

De kinderen die maandag naar de buitenschoolse kinderopvang De Mikado kwamen, mochten zich extra uitleven. De BKO van Hove vierde zijn twintigste verjaardag.

De zomervakantie eindigt bij De Mikado zeer feestelijk. “Op 1 september 2001 opende De Mikado. We wilden deze verjaardag tijdens de vakantie vieren zodat zoveel mogelijk kinderen konden komen. Een tachtigtal kinderen komt mee feesten met een Vlaamse kermis. Na de middag zijn er vrije spelletjes en we laten de ijskar komen”, vertelt coördinator Edel De Meulenaere.

De buitenschoolse kinderopvang heeft een erkenning voor het opvangen van 99 kinderen van 2,5 tot 12 jaar. Dit gebeurt tijdens de vakanties, op woensdagnamiddagen of voor- en na de schooluren op andere weekdagen.

Oorspronkelijk had het een erkenning voor 84 kinderen maar door de hoge vraag aan opvang breidde het enkele jaren geleden uit. “Door onze veranda om te vormen tot een volwaardige opvang konden we meer kinderen opvangen. Maar groter moet het nu niet meer worden. Het huiselijke karakter van De Mikado moet aanwezig blijven.”

Schepen voor kinderopvang Gerda Lambrecht (N-VA) looft het team van de opvang. “De medewerkers vormen een hecht team die elkaar graag helpen. Ze verdienen zeker alle felicitaties.” (fisp)

 

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio