Elke les duurt 40 minuten. © Sportskids

BabyBallers biedt peuters en kleuters leuk speelmoment

Lier, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Willebroek -

BabyBallers, waarbij kleuters en peuters vanaf 1,5 jaar tijdens een sportlesje geprikkeld worden om te spelen met de bal, komt vanaf 4 september ook naar Lier, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver en Willebroek.

Chris Van Rompaey

“BabyBallers vindt zijn oorsprong in het Verenigd Koninkrijk en de nieuw opgerichte vzw Sportskids introduceerde het vorig jaar in verschillende gemeenten in Vlaanderen. Met succes. Het concept is dan ook uniek: elke week, maar niet in de schoolvakanties, krijgen de allerkleinsten samen met hun (groot)ouder een leuk speelmoment met telkens een ander thema. Spelenderwijs leren ze over kleuren, getallen en vormen. Daarnaast maken de kinderen snel nieuwe vriendjes en ontwikkelen ze tegelijk hun sociale vaardigheden”, zegt voorzitter Luc Deraedt.

 © Sportskids

“Een BabyBallersles duurt telkens veertig minuten en wordt gegeven door een ervaren lesgever/trainer. Het is niet de bedoeling dat de ouder zijn kind afzet en snel boodschappen doet. Integendeel, een ouder, grootouder, broer of zus speelt gewoon mee. Ideaal dus om wat qualitytime door te brengen met je (klein)kind.”

Luc Devroe, voormalig voetballer en ex-sportief directeur van onder andere Anderlecht en Club Brugge stond mee aan de wieg van BabyBallers in Vlaanderen. “Het gaat vooral om actief bezig zijn met je kind of kleinkind en zo de interactie tussen ouder en kind te stimuleren”, vindt hij. “Het is niet de bedoeling om meteen topvoetballers te spotten, maar het geeft hen wel de kans om te ontdekken of voetbal hen ligt of om in een andere sport verder te gaan.”

Sportskids vzw startte vorig jaar BabyBallers op in zeventien locaties in Vlaanderen, maar moest midden oktober, omwille van de coronapandemie, overal opnieuw de deuren sluiten. Op zaterdag 4 september gaat BabyBallers opnieuw van start en ditmaal op drie keer zoveel verschillende plaatsen. In onze regio nu ook in Lier (Sportcentrum ’t Spui), Mechelen (Sporthal Kouter), Sint-Katelijne-Waver (Sporthal Loerenboske) en Willebroek (Sporthal De Piepel).

De eerste lessenreeks loopt tot 13 november en kost 90 euro per kind. Voor sommige sessies bestaat nu al een wachtlijst.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lier