Archiefbeeld. 

Archiefbeeld. 

Bestelwagen gevuld met lachgas zwalpt over Antwerpse Ring

De Antwerpse politie heeft de voorbije dagen bijna 300 flessen lachgas in beslag genomen op twee locaties.

Een anonieme patrouille van de lokale recherche zette een zwalpende bestelwagen op de Antwerpse Ring aan de kant voor een controle. “In de bestelwagen werden 100 flessen van 2,7 liter en 12 flessen van 50,5 liter lachgas aangetroffen. De bestuurder verklaarde dat hij deze vanuit Nederland moest gaan leveren in Parijs”, zegt de politie, die de man arresteerde voor verder onderzoek.

In de Van de Perrelei in Hoboken controleerde een patrouille van de mobiele eenheid dan weer een bestelwagen die op het voetpad geparkeerd stond. “Omdat de deur van de laadruimte geopend was, viel hun oog meteen op dat het voertuig gevuld was met wel 139 flessen lachgas”, aldus de politie.

De Nederlandse bestuurder van de wagen had geen rijbewijs of identiteitsdocumenten op zak maar reageerde laconiek dat hij toestemming had om lachgas te vervoeren en te verkopen. “Dit kon hij echter niet staven aan de hand van eender welk document. Hij had ook geen geloofwaardige verklaring voor de 7.600 euro die werd aangetroffen in zijn voertuig”, zegt de politie.

Op het adres waar de bestuurder geparkeerd stond, bleek bovendien een man te wonen die toegaf verslaafd te zijn aan lachgas. “In zijn woning werden maar liefst 35 flessen aangetroffen. De bestuurder van de bestelwagen werd gearresteerd voor verder onderzoek. Alle aangetroffen lachgasflessen werden in beslag genomen.”

 jtp

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio