© Politiezone Balen-Dessel-Mol

Lokale politie Balen-Dessel-Mol zoekt perfecte combi’s

Balen, Dessel, Mol -

De lokale politie Balen-Dessel-Mol lanceert met ‘de perfecte combi’ voor het eerst een rekruteringscampagne. Via een website, een promofilmpje en sociale media verduidelijken eigen medewerkers van het korps wat de redenen zijn om bij de lokale politiezone te werken.

‘De perfecte combi’ is de slogan van de rekruteringscampagne die de lokale politiezone Balen-Dessel-Mol deze week lanceert. De campagne toont aan dat er voor iedereen die interesse om voor de politie te werken, een perfecte combi mogelijk is. Ook moedigt de campagne hen aan om zijn of haar perfecte combi te ontdekken.

“Ons korps is in volle evolutie”, zegt korpschef Walter Coenraets. “Met deze rekruteringscampagne willen we talent aantrekken om onze eenheid de komende jaren te versterken. We werken aan een team dat professioneel, performant en op een gemoderniseerde manier kan werken aan de veiligheid en de leefbare omgeving van 70.000 inwoners in de gemeenten Balen, Dessel en Mol.”

Campagnebeeld van ‘de perfecte combi’.

Campagnebeeld van ‘de perfecte combi’. © Politiezone Balen-Dessel-Mol

De naam ‘de perfecte combi’ verwijst naar de veelzijdigheid in het jobaanbod bij de lokale politie. Zo getuigen enkele medewerkers op de website www.deperfectecombi.be wat voor hen de perfecte combi in hun job is.

“Dankzij de veelzijdigheid van politiewerk is er voor iedereen wel een perfecte combinatie te vinden”, vertelt Coenraets. “Door dit te benadrukken en ook de mens achter het uniform te tonen, mikken we op uiteenlopende profielen. Dus ook mensen die een job bij de politie in eerste instantie misschien niet overwegen, maar wel beschikken over de juiste talenten. We willen verder bouwen aan een korps met diversiteit, een team dat bestaat uit een perfecte combinatie van gespecialiseerde operationele medewerkers en sterke profielen in onze administratieve en logistieke functies.”

Op de vacaturepagina van de nieuwe website is een overzicht te vinden van diverse operationele en/of burgerfuncties die op dat moment vacant zijn. Momenteel staat er één plaats open voor inspecteur interventie en onthaal en in het najaar komen er nog twee plaatsen open voor inspecteurs interventie en onthaal.

Korpschef Walter Coenraets van politiezone Balen-Dessel-Mol.

Korpschef Walter Coenraets van politiezone Balen-Dessel-Mol. © Tommy Maes

Aan de hand van de campagne zet de lokale politie Balen-Dessel-Mol in de verf dat deze Kempense politiezone erg veelzijdig is. “Mensen die onze gemeenten niet kennen onderschatten vaak de diversiteit van ons werkterrein”, zegt Coenraets. “Zo is er toerisme en recreatie, de dagelijkse verkeersdrukte, de treinstations, grote festivals, een grote scholengemeenschap, de grens met Nederland en de instellingen voor bijzondere jeugdzorg. Als lokale politie kunnen we onze eigen accenten leggen, onze werking en ons materiaal afstemmen op deze uiteenlopende fenomenen. Zo is onze inzet tijdens Graspop Metal Meeting een hele operatie waarbij al onze teams samenwerken en heel wat materialen worden ingezet.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

 (Tommy Maes )

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio