Frank Laermans (links) en zijn vriend Kristof enkele jaren geleden in het ijssalon. 

Frank Laermans (links) en zijn vriend Kristof enkele jaren geleden in het ijssalon. © Mia Uydens

Zaakvoerder IJs van Filleke overleden op 51-jarige leeftijd

Rijkevorsel -

Frank Laermans, de uitbater van IJs van Filleke op de Vlimmersebaan in Sint-Jozef-Rijkevorsel, is vrijdag onverwacht overleden. Hij werd 51 jaar.

Ronny van den Ackerveken

Frank Laermans zette de traditie van zijn grootvader Filleke en zijn vader verder door thuis ambachtelijk gemaakt ijs te verkopen. “Mijn grootvader Theofiel, Filleke, is in 1948 gestart met de verkoop van ijs”, vertelde Frank in een interview met Gazet van Antwerpen in 2013. “Vandaar de naam IJs Van Filleke. Na mijn bompa heeft mijn vader Leo de traditie verdergezet. Toen was er een winkel bij mijn ouderlijk huis. Na het overlijden van mijn vader is de winkel daar gestopt en verhuisd naar de Vlimmersebaan. We hebben hier in 2010 een winkel gebouwd.”

Oerdegelijke machines

In de zomermaanden staat er een terras bij de zaak en rijdt er ook een ijskar van Filleke rond. Frank ging er prat op om zijn roomijs ambachtelijk te produceren. “Ik ga elke ochtend om half zeven bij een boer in de buurt verse koemelk halen. Het recept van het ijs is steeds hetzelfde gebleven. Als mijn bompa en vader zouden zien wat ik hier allemaal doe, dan zouden ze erg trots zijn. Ik gebruik nog altijd de oude maar oerdegelijke ijsmachines van mijn bompa. Enkele verkopers hebben me al verteld dat ik helemaal niet moet investeren in nieuwe toestellen, omdat je op de markt geen betere machines kunt vinden.”

Frank Laermans was samen met Kristoff De Kestelier, die ook hielp in de winkel van IJs van Filleke.(ram)

MEER OVER Handelaars en horeca Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio