De families De Smedt en Thys blazen na hun fietstocht even uit op het terras van de brouwerij. 

De families De Smedt en Thys blazen na hun fietstocht even uit op het terras van de brouwerij. © Ward Bosmans

Duvel on Tour kent een zeer geslaagde twaalfde editie

Breendonk -

Het was zaterdag al de twaalfde editie van het fietsevenement Duvel on Tour. Terwijl er normaal plaats is voor 5.000 deelnemers, werd er vanwege de coronacrisis een maximum van 3.500 fietsers toegelaten. Die konden kiezen uit verschillende afstanden en een parcours dat zich uitstrekte over drie provincies.

Ward Bosmans

“Het was een zeer geslaagde editie. De beschikbare startbewijzen waren snel uitverkocht”, zegt Mathieu Claeys van Sportizon, de organisatie die Duvel on Tour organiseert in opdracht van de brouwerij. “De deelnemers konden kiezen uit vier fietstochten. Eentje van 110 kilometer, heen en weer tussen brouwerij Moortgat in Breendonk en brouwerij De Koninck in Antwerpen. Een andere tocht tussen beide brouwerijen was 80 kilometer, er was ook een Duvel mini-route, 42 kilometer in de regio rond Breendonk en een Bollekesroute in de buurt van De Koninck.”

Duvel on Tour is gestart als familiefietstocht, maar door het grote succes van het wielrennen nemen er ook steeds meer wielertoeristen deel. Het blijft wel een recreatieve tocht. In de mate van het mogelijke loopt het parcours langs rustige wegen. Na de tocht konden de deelnemers even uitblazen op het terras in de brouwerij, waar er voor animatie gezorgd werd. Uiteraard met een Duvel erbij.

De 3.500 startbewijzen waren snel de deur uit. 

De 3.500 startbewijzen waren snel de deur uit. ©  Ward Bosmans

De families De Smedt en Thys uit Breendonk, Londerzeel en Wolvertem deden voor het eerst mee aan Duvel on Tour. “Het was een prachtige fietstocht. We hebben de Duvel mini-route gedaan. Ondanks het feit dat we hier in de regio wonen, zijn we op plaatsen geweest waarvan we niet wisten dat ze bestonden. We hebben ook geluk gehad met het weer. Het was overwegend mooi weer. Op de momenten dat er toch een druppeltje viel, waren we net aan de tussenstops. Of het zwaar was? Nee hoor en we zijn af en toe gestopt om wat energie bij te tanken. Dit is echt voor herhaling vatbaar.” (wabo)

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio