Vaccinatiecentrum Zora maakt zich op voor de derde prik. © Filip Spoelders

Vaccinatiecentrum Zora blijft zeker open tot 15 oktober

Lint -

Het vaccinatiecentrum Zora in de AED Studios van Lint zal nog tot 15 oktober open blijven. Daarna hangt het af van de federale richtlijnen of het doorgaat. Dat zegt Lints burgemeester Harry Debrabandere (N-VA).

In Mortsel, Boechout, Lint, Hove, Edegem en Kontich is 75,39 procent van de inwoners volledig gevaccineerd. Zij kregen hun prik in het vaccinatiecentrum van Lint, dat zeker nog tot midden oktober geopend zal zijn.

“Tot 15 oktober blijven de vaccinaties lopen bij AED Studios. Er zijn nog inwoners die een tweede prik nodig hebben en we beginnen met het aanschrijven van mensen met een verzwakt immuunsysteem voor hun derde vaccinatie. In onze zone gaat het om ongeveer vierduizend personen”, zegt burgemeester Harry Debrabandere van Lint.

Deze fase zou tegen 15 oktober afgerond zijn. “Daarna is het afwachten of er nog opdrachten komen vanuit de hogere overheid. Afhankelijk van de situatie moeten we verder doen, afbouwen of sluiten. Er zullen ondertussen weer evenementen georganiseerd worden. We begrijpen dat AED Studios binnenkort terug meer ruimte nodig heeft zoals de studio’s waar nu het vaccinatiecentrum is.”

Volgens de planning zal er in september gedurende twee weken niet gevaccineerd worden in Lint. (fisp)  

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio