DJ Licious & Sakso voor een volle Wollemarkt. 

DJ Licious & Sakso voor een volle Wollemarkt. © Ward Bosmans

Maanrock in het Park feest er op los op derde dag

Mechelen -

De derde dag van Maanrock in het park was er één waarop er stevig gedanst werd. Zowel Mirage onder de Toren aan de Wollemarkt als De Koer op het Cultuurplein kleurden een groot deel van de avond rood op de druktebarometer van de organisatie. In de Kruidtuin zorgde Het Zesde Metaal voor een mooie afsluiter van de zaterdagavond.

Ward Bosmans

Na een relatief rustige aanloop op donderdag en vrijdag was het uitkijken of de verschillende podia op zaterdagavond helemaal zouden vollopen. In de Kruidtuin mocht Frankie Fame de aftrap geven. Toen rond half acht Stijn zijn funky beats de Botaniek instuurde, waren er naar schatting een 500-tal bezoekers. Een aantal dat later op de avond gestaag aangroeide. De West-Vlamingen van Het Zesde Metaal mochten de avond afsluiten voor een goed gevulde Kruidtuin.

Stijn probeert de Kruidtuin aan het dansen te krijgen. 

Stijn probeert de Kruidtuin aan het dansen te krijgen. ©  Ward Bosmans

SmaakstraatIn de Smaakstraat aan de Vleeshalle was het wel meteen heel druk. In de vroege avond was het er soms zoeken naar een plaatsje. Naast het reguliere aanbod van de Mechelse smaakmakers waren er enkele foodtrucks en werd er voor muziek gezorgd.

In de Smaakstraat aan de Vleeshalle was het wel meteen heel druk. 

In de Smaakstraat aan de Vleeshalle was het wel meteen heel druk. ©   Ward Bosmans

Ook Moes in de tuin van het Ondernemershuis lokte behoorlijk wat volk. Toen rond half tien Jaguar Jaguar aan zijn optreden begon kleurde de druktebarometer daar oranje.

Mirage onder de torenHet werd zaterdagavond echter vooral duidelijk dat de Mechelaars hun feestjes gemist hebben. De beide danspodia aan de voet van de Sint-Romboutstoren waren the place to be.

Feesten bij Mirage onder de Toren. 

Feesten bij Mirage onder de Toren. ©  Ward Bosmans

Vooral Mirage onder de Toren is toch wel de revelatie van deze Maanrock in het Park. Een ronduit schitterende setting en een gevarieerde programmatie zorgden ervoor dat de Wollemarkt dé publiekstrekker werd. Toen rond half negen DJ Licious & Sakso aan hun set begonnen liep het plein vol en moest de toegang afgesloten worden. Een honderdtal mensen stond geduldig aan te schuiven tot er weer plaats was. Meestal tevergeefs, want de druktebarometer van Mirage onder de Toren bleef de hele avond rood. Diegenen die wel op tijd binnen waren, lieten het niet aan hun hart komen en zorgden voor een spetterend, maskerloos, feestje waarvan we al vergeten waren dat zoiets nog bestond.

PubliekstrekkersRond tien uur moest ook de toegang tot het Cultuurplein afgesloten worden. Ook daar liep het plein helemaal vol. Op de beats van DTM Funk en Bjeror danste Mechelen de nacht in. De organisatoren van ‘De Koer’ mochten dit jaar verhuizen van de Botermarkt naar het Cultuurplein en dat was duidelijk een schot in de roos.

Vandaag is het uitkijken naar de grote publiekstrekkers in de Kruidtuin. Met onder ander Samson en Marie, Bart Kaell, Cleymans en Van Geel, Les Truttes en Radio Botanique durven we te voorspellen dat het daar ook heel druk zal worden.

LEES OOK:

• Maanrock begint gezellig en dansend: voor het eerst duurt gratis stadsfestival vier dagen

• Mirage en De Koer lopen vol voor tweede dag Maanrock: “Bevrijding echt gestart”

MEER OVER Maanrock

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio