©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

1 / 3
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  

Westerlo wint felbevochten derby tegen Lierse, met hoofdrol voor Tuur Dierckx

In een derby op het scherp van de snee trok Westerlo in het Kuipke met 3-2 aan het langste eind. In de tweede helft zette het een scheve situatie recht tegen Lierse K. Kenneth Schuermans zorgde met een tweede bezoekende doelpunt nog even voor spanning, maar de thuisploeg gaf de voorsprong niet meer uit handen.

Bart D’haene

De eerste kans in de wedstrijd was voor Lukas Van Eenoo. Zijn vrije trap werd uit doel geranseld door doelman Jarno De Smet. De rebound van Jan Bernat werd afgeblokt. Westerlo had veel balbezit en probeerde Lierse K. meteen bij de keel te grijpen. Jarno De Smet stond pal op een schot van Tuur Dierckx. Westerlo bleef aandringen. Maxim De Cuyper legde opzij voor Jan Bernat wiens poging opnieuw werd afgeblokt.

Westerlo morste met de kansen en speelde net zoals vorige week tegen RWDM met vuur. Aan de overkant was het plots raak. Een verre inworp belandde bij Yvan Yagan die verschroeiend uithaalde. Zijn schot verdween fraai in de winkelhaak. Lierse K. was dodelijk efficiënt. Lukas Van Eenoo trapte over. De frustratie bij de thuisploeg nam toe. Om de haverklap werd scheidsrechter Denil belaagd. In de 33ste minuut voor (vermeend) handspel. Eén minuut voor de rust opnieuw voor handspel na een schot van Bernat. In de minuten daarvoor had David Jensen een schitterende parade in huis op een schot van ex-Westerloverdediger Kenneth Schuermans.

Westerlo ging met een achterstand de rust in en dat was duidelijk niet naar de zin van vice-voorzitter Hasan Cetinkaya die in het laatste kwartier van de eerste helft vanuit de tribune herhaaldelijk uithaalde naar de arbitrage. De Kemphanen lieten ook een balbezit van 71% noteren en dwongen liefst negen hoekschoppen af. Een gebrek aan efficiëntie brak Westerlo zuur op.

Het team van coach Jonas De Roeck kwam geprikkeld uit de kleedkamer en werd al snel beloond. Brent Laes trapte in de zone van de waarheid op de hakken van Tuur Dierckx. Dit keer legde scheidsrechter Denil de bal wel op de stip. Tuur Dierckx zette zelf de strafschop feilloos om. De honger van Westerlo was niet gestild. Dierckx zwiepte een bal voor doel en Kyan Vaesen kopte aan de tweede paal raak. Al bleef het opletten voor de tegenprikken van de buren uit Lier. Yagan kopte van dichtbij een opgelegde kans naast. Vaesen zette zich aan de overkant door. Jan Bernat duwde zijn voorzet hoogst ongelukkig over. Vijf minuten later maakte de 20-jarige Slovaak zijn misser goed. Met links devieerde hij de voorzet van Van Eenoo in doel.

Wedstrijd gespeeld zou je denken. Dat was zonder Kenneth Schuermans gerekend. Bij een hoekschop voor de bezoekers belandde de bal in zijn voeten. Met links liet hij Jensen kansloos. Voor Schuermans het derde doelpunt op een week tijd. Westerlo had de schaapjes nog niet op het droge. Vooral omdat op het einde van de reguliere speeltijd invaller Kader Keita, na een snelle counter, net niet bij een voorzet kon van een andere invaller Igor Vetokele. We kregen zes minuten toegevoegde tijd. Daarin werd niet meer gescoord. Westerlo heeft na drie speeldagen zeven op negen. Lierse K. telt voorlopig drie punten minder.

WESTERLO: Jensen, Jordanov, Seigers, Perdichizzi, Mabea, Dierckx (87’ Soumah), Van Eenoo, Van den Keybus (76’ Keita), De Cuyper (76’ Seydoux), Vaesen (71’ Vetokele), Bernat (71’ Foster)

LIERSE: De Smet, Hendrickx, Gillekens (83’ Swinnen), Schuermans, Laes (69’ Poelmans), Limbombe, Bitsindou, Maes, Van Acker, Yagan (83’ Liongola), Abdallah

DOELPUNTEN: 28’ Yagan 0-1, 48’ Dierckx 1-1 (str.), 54’ Vaesen 2-1, 62’ Bernat 3-1

GELE KAARTEN: 22’ Limbombe, 33’ Dierckx, 41’ Maes, 48’ Laes, 84’ Liongola

SCHEIDSRECHTER: Denil

MEER OVER VOETBAL

MEER OVER KVC Westerlo