© BFM

Brand breekt uit bij chemiebedrijf 3M

Bij het chemiebedrijf 3M aan de Canadastraat in Zwijndrecht is zaterdagmiddag brand uitgebroken. Dat bevestigt de Brandweer Zone Antwerpen. Rond 13u10 was de brand onder controle, er zouden geen gewonden gevallen zijn.

“De melding kwam binnen om 12u39. Het gaat om een brand aan een verbrandingsinstallatie”, zegt woordvoerster Marie De Clercq. “De bedrijfsbrandweer had al de eerste stappen ondernomen en onze ploegen hebben hen bijgestaan bij de koeling en blussing.” Ook een ploeg van de Hulpverleningszone Waasland rukte uit naar 3M.

Rond 13.10 uur was de brand onder controle. Er zouden geen gewonden zijn.

De brand ontstond in een nieuwe machine die pas in gebruik genomen werd. Daarom zaten er dus nog geen giftige producten in.

 

 ©  BFM

3M kreeg gisteren nog te horen dat ze onmiddellijk moest stoppen met het lozen van gevaarlijke FBSA-stoffen. Ze mogen niet langer afgevoerd worden naar de waterzuiveringsinstallatie op het bedrijfsterrein van 3M, maar moeten verwerkt worden volgens de best beschikbare technieken. Daarnaast wordt het bedrijf onder verhoogd toezicht geplaatst, waarbij wekelijkse staalnames ter beschikking komen van de Omgevingsinspectie. 3M ontkent dat het haar afvalwater heeft gemanipuleerd om tot lagere PFAS- en andere waarden te komen.

LEES OOK: 3M mag geen FBSA meer lozen, bedrijf strenger gecontroleerd

 SaRe, TDK

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio