© BFM

Hevige brand in leegstaand kasteel Lindenbos

Aartselaar -

Het heeft zaterdagochtend opnieuw zwaar gebrand in het leegstaande kasteel Lindenbos in Aartselaar. Het gebouw is ondertussen te instabiel om de oorzaak te onderzoeken.

De hulpdiensten kregen kort na 5 uur zaterdagochtend een melding van de brand in het voormalige kasteel Lindenbos aan de Boomsesteenweg in Aartselaar. Bij aankomst van de brandweer en politie sloegen de vlammen uit de ramen.

Het kasteel staat al jaren leeg en kreeg in die tijd ook al verschillende keren met brand te maken. “Door die branden in het verleden en nu is het gebouw heel instabiel, de vloeren zijn weg”, zegt de politiezone Hekla. “Daardoor kon de brandweer ook niet langs binnen gaan blussen, het vuur kon enkel langs de buitenkant aangevallen worden.”

 

 ©  rr

Ondertussen is de brand geblust, er wordt nog wel toezicht gehouden om eventuele opflakkeringen tegen te houden. Wat het vuur veroorzaakt heeft is niet duidelijk. “Door die instabiliteit is het gebouw moeilijk te betreden en kunnen we binnen geen onderzoek doen”, aldus de politie. In het verleden bleek al dat krakers en hangjongeren zich niet lieten tegenhouden door de instabiliteit van het gebouw en er toch nog binnengingen. “Er zijn ook nu indicaties dat er nog mensen geweest zijn”, luidt het.

 

 ©  BFM

 

 ©  BFM

 sare

MEER OVER

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio