Bert Briké en Jan Gheyle van De Gouden Kooi. © Joris Herregods

De Gouden Kooi valt opnieuw internationaal in de prijzen en bouwt volop aan nieuwe escaperoom

Mechelen -

Escaperoom Het geheim van Sint-Rumoldus van De Gouden Kooi in Mechelen werd deze week knap vijfde op een internationaal evenement in Spanje. Intussen wordt er aan de Haverwerf ook gebouwd aan een nieuwe ‘escape experience’. “We kunnen nog niet veel verklappen, maar we leggen de lat opnieuw een stukje hoger”, klinkt het.

Stijn Van de Sande

De Gouden Kooi beschikt in Mechelen over vijf escaperooms, waarvan een aan de Haverwerf. De ‘escape experience’ Het geheim van Sint-Rumoldus valt er al enkele jaren in de smaak bij een internationaal publiek. “We wilden de beste escaperoom van België creëren en we mogen zeggen dat ons dat ook gelukt is”, zeggen uitbaters en bedenkers Bert Briké en Jan Gheyle. “Want sinds de opening wonnen we al heel wat mooie prijzen.”

“Het begon allemaal toen onze ‘escape experience’ in de Verenigde Staten opgenomen werd in een lijst met duizenden escaperooms”, vertellen ze. “We kwamen meteen binnen op plaats 27 en zijn dit jaar zelfs nog enkele plaatsen gestegen, naar plaats 22. Op die manier kwamen we op de radar van verschillende organisaties. Rond de jaarwisseling werden we in Engeland in de kijker gezet en in Duitsland werd Het geheim van Sint-Rumoldus verkozen tot beste Belgische escaperoom.”

En begin deze week was het opnieuw prijs. “Een Spaans sectorevenement bekroonde voor het eerst ook escaperooms in het buitenland”, zeggen Bert en Jan. “We waren al heel blij dat we bij de elf genomineerden waren, want die werden verkozen door een vakjury. Uiteindelijk eindigden we op de vijfde plaats. Daar zijn we heel trots op. Met onze escaperooms in de Gerechtstraat werden we dan weer de Travellers’ Choice Winner van Tripadvisor. Kortom, het was een goede week.”

Nieuwe ‘escape experience’

Intussen werkt het duo ook al meer dan een jaar aan een nieuwe ‘escape experience’. “Op onze locatie aan de Haverwerf zijn we inderdaad al een tijdje aan het bouwen”, klinkt het. “Maar we doen dat niet alleen. We hebben de hulp ingeschakeld van verschillende gespecialiseerde bedrijven. Over het thema of de inhoud willen we niets verklappen, want alles moet een verrassing blijven voor de spelers, maar we kunnen wel zeggen dat we de lat opnieuw een stuk hoger hebben gelegd.”

Escaperoomliefhebbers hebben dus iets om naar uit te kijken. “We hopen de nieuwe kamer tegen het einde van dit jaar te kunnen openen”, zeggen Bert en Jan. “En we zijn ook al volop aan het nadenken over een zevende kamer. Aan de Haverwerf hebben we ruimte voor in totaal vier ‘escape experiences’. Op termijn komt er dus nog heel wat leuks aan.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners