©  RR

Deze Amerikaanse soldaten kwamen om het leven bij aanslag in Kaboel: “Hij twijfelde geen moment toen de plicht riep”

Bij de aanslag nabij de luchthaven van Kaboel kwamen donderdagnamiddag dertien Amerikaanse soldaten om het leven. Hun identiteit is ondertussen bekend: het gaat overwegend om jonge twintigers, het oudste slachtoffer was 31.

jvhBron: reuters, New York Post

Nicole Gee (23)

Nicole Gee uit Roseville in Californië liet zich tijdens haar werkzaamheden aan de luchthaven van Kaboel in de dagen voor haar dood nog opmerken met een virale foto waarop ze een Afghaans kind in haar handen houdt. “Een modelsoldaat”, schreef haar commandant op Facebook. “Ze deed het werk van God… een strijder.”

“Ik vind vrede in het besef dat ze deze wereld heeft verlaten terwijl ze deed waar ze van hield”, schrijft een vriendin dan weer. “Ze gaf om mensen. Ze hield met heel haar hart. Ze was een licht in deze duistere wereld.”

Nicole Gee ©  rr

Ryan Knauss (23)

Ryan Knauss uit Knoxville in Tennessee was “een gemotiveerde jongeman die van land hield”, reageerde zijn grootvader. “Hij was ook heel gelovig, dus we zullen hem opnieuw zien in de hemel.” Knauss ging meteen na de middelbare school in het leger, maar had net een militaire opleiding tot psycholoog gevolgd en hoopte volgens zijn stiefmoeder op een verhuis naar Washington D.C.. “Hij was een superslimme en grappige jongeman”, klinkt het. “Hij hield ervan om zelf dingen te bouwen, en om zijn vrouw Alena te helpen in de tuin.”

Ryan Knauss ©  rr

Jared Schmitz (20)

Korporaal Jared Schmitz (20) was afkomstig uit St. Charles County in Missouri. “Zijn leven betekende zoveel meer. Het valt me zo ongelooflijk zwaar dat ik niet zal kunnen zien welke man hij zo snel aan het worden was”, aldus zijn vader Mark. “Hij droomde er altijd al van om soldaat te worden.” Het was zijn eerste buitenlandse missie.

Jared Schmitz ©  rr

Hunter Lopez (22)

Hunter Lopez was afkomstig uit Riverside County in Californië. Hij wilde eerst zijn militaire dienst vervullen, om daarna net als zijn ouders politieagent te worden. “Hunter droeg zijn uniform met liefde en trots. Marinier zijn was voor hem geen job, maar een roeping”, aldus het lokale politiekorps.

Hunter Lopez ©  via REUTERS

Daegan Page (23)

Daegan Page uit Omaha in Iowa was korporaal bij de mariniers, die de laatste weken van zijn opdracht in Afghanistan afwerkte. “Een geweldige kerel waar je altijd op kon rekenen”, klinkt het in een verklaring van zijn familie. “Page keek ernaar uit om een hogere opleiding te beginnen, en in het American footballteam van zijn universiteit mee te spelen.”

Daegan Page ©  rr

Darin Hoover (31)

Sergeant Darin Hoover uit Sandy in Utah was het oudste bekende slachtoffer. “Taylor is een ware held”, treurt zijn familie. “Hij stierf terwijl hij deed wat hij het liefste deed: zijn vaderland dienen.”

Darin Taylor ©  rr

Dylan Merola (20)

Dylan Merola uit Rancho Cucamonga in Californië werd twee weken geleden pas naar Afghanistan gestuurd, toen bleek dat de Amerikanen meer militairen nodig hadden om de luchthaven te verdedigen tegen de plots veel sneller dan verwacht oprukkende taliban. “Rust in vrede”, schrijft zijn broer op sociale media. “Zeg dag tegen papa en oma voor me.”

Dylan Merola ©  rr

Johanny Rosario (25)

Johanny Rosario was afkomstig uit Lawrence in de staat Massachusetts. “De familie vraagt momenteel in de eerste plaats om privacy, maar ook dat hun geliefde herinnerd wordt als de heldin die ze was”, aldus het Amerikaanse leger.

Johanny Rosario ©  rr

Humberto Sanchez (22)

Humberto Sanchez uit Logansport in de staat Indiana “antwoordde dapper op de vraag van zijn land om te dienen”, schrijft Congreslid Jim Baird. “Ik ben tegelijk trots op zijn leven en diep bedroefd door dit verlies. Mogen we zijn naam en zijn heldhaftigheid nooit vergeten.”

Humberto Sanchez ©  rr

Rylee McCollum (20)

Rylee McCollum, een jongeman uit Bondurant in de staat Wyoming sloot zich meteen na de middelbare school aan bij het korps mariniers. Het was zijn eerst buitenlandse opdracht. “Hij wilde zijn hele leven al marinier worden, zelfs toen hij nog luiers droeg liep hij al rond met een geweer”, aldus zijn vader.

McCollum was in mei nog maar in het huwelijksbootje getreden, zijn echtgenote is zwanger van hun eerste kind en zou over drie weken bevallen. “Hij wilde een geschiedenisleraar en worstelcoach worden nadat hij zijn land had gediend. Hij was een harde maar vriendelijke jongen die een impact maakte op iedereen die hij ontmoette.”

Rylee McCollum ©  rr

David Lee Espinoza (20)

David Lee Espinoza was afkomstig uit Laredo in de staat Texas. Hij had nog gebeld met zijn moeder één dag voor de aanslag die zijn leven zou eisen. “Voor hij inhaakte, zei hij nog dat hij van me hield”, aldus Elizabeth Holguin. “Marinier worden was een levensdroom voor hem. Hij is als een held gestorven. Mijn hart is een lege plek die niemand kan vullen.”

©  IF

Kareem Nikoui (20)

Kareem Nikoui was afkomstig uit de staat Californië. “Hij hield van wat hij deed”, reageert zijn vader Steve. “Hij wilde altijd al marinier worden. Hij hield van het korps, hij was toegewijd: hij ging daar een carrière van maken. Hij wilde naar daar vertrekken. Hij twijfelde geen moment toen de plicht riep.”

“Ik had niet door dat mijn zoon omgekomen was tot ik plots een stel mariniers aan mijn deur zag staan”, klinkt het verder. “Ik heb de hele nacht geen oog dichtgedaan, ik ben nog steeds in shock. Ik begrijp niet wat er allemaal gebeurt.” De vader van Nikoui is ook hard voor president Joe Biden. “Ze stuurden mijn zoon naar daar om er papieren in te vullen, en plots moest hij samen met de taliban instaan voor de veiligheid. Ik neem het onze militaire leiders kwalijk. Biden heeft mijn zoon de rug toegekeerd. Zo simpel is het.”

Kareem Nikoui ©  rr

Maxton Soviak (22)

Maxton Soviak, een jonge twintiger uit Berlin Heights in Ohio, werkte eerst als redder en onderhoudstechnicus, maar werd daarna hospik bij de Amerikaanse zeemacht. “Ik ga niet beginnen met de politiek hierin te betrekken”, schrijft zijn zus Marilyn Soviak. “Wat ik wel zal zeggen, is dat mijn mooi, intelligente, eigengereide, ergerlijke, charmante kleine broertje gisteren gedood is terwijl hij levens probeerde te redden. “Hij was verdomme een hospik, hij was daar om mensen te helpen. En nu is hij weg, en zal mijn familie nooit meer de oude zijn. Er is een groot gat zo groot als Maxton dat nooit meer gevuld zal kunnen worden. Hij was nog maar een kind. We sturen kinderen naar daar om te sterven, kinderen met families die net als de onze nu zwaar getroffen zijn.”

Maxton Soviak ©  rr

Vastgoed

Jobs in de regio