Voor een zaaleditie van het Palingfestival is het nog wachten tot 2022. © RR

Palingfestival is er opnieuw met afhaal- en leveringsformule

Edegem -

Het veertigste Palingfestival van Edegem kon vorig jaar niet doorgaan door de coronamaatregelen. Dit jaar is de organisatie terug maar voorlopig alleen maar als afhaal- en leveringsformule.

Filip Spoelders

Het Palingfestival van Jeugdkoor De Vagebonden heeft een lange traditie. Ieder jaar steunt de organisatie met de opbrengst van het festival verschillende goede doelen. Gemiddeld gaat het om meer dan 20.000 euro per jaar. Ondanks het wegvallen van de editie in 2020 werden toch nog enkele projecten financieel ondersteund.

“Die waren daar heel blij mee want ook bij hen zijn de broodnodige inkomsten weggevallen doordat er niets georganiseerd kon worden. Maar dit jaar lijkt het ons nog niet mogelijk om terug een zaaleditie van het Palingfestival te houden. Dus hebben we besloten om volop te gaan voor een take-away & delivery festival op zaterdag 2 en zondag 3 oktober. De mensen moeten voor 21 september bestellen en betalen”, geeft Wim Vanhoolst, coördinator van het Palingfestival aan.

Paling en desserts

Naast paling in het groen en goulash op Edegemse wijze wordt het aanbod uitgebreid met paling Provençaal en balletjes in tomatensaus. Er is een keuze tussen brood en verse frietjes. Het assortiment desserts bestaat uit tiramisu, chocomousse, rijstpap en zelfgemaakte advocaat.

Het afhalen gebeurt in Hangar 39 aan de Rogier van der Weydenstraat. Leveringen aan huis zullen mogelijk zijn binnen Edegem zelf.

“Volgend jaar staan we er terug met een zaaleditie en kunnen we eindelijk onze veertigste verjaardag in de zaal vieren.” De goede doelen voor dit jaar zullen nog aangeduid worden.

Porties bestellen en betalen kan nu al via www.palingfestival-edegem.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners