©  AFP

Coach Pep Guardiola over blessure Kevin De Bruyne: “Hij maakt vooruitgang, maar helemaal fit is hij nog niet”

Manchester City kan zaterdagnamiddag op de derde speeldag in de Premier League, op verplaatsing bij Arsenal, nog geen beroep doen op Kevin De Bruyne. Dat maakte de club van de Rode Duivel vrijdag bekend. De 30-jarige middenvelder is nog niet hersteld van de enkelblessure die hij op het EK opliep.

Werner BourlezBron: BELGA

“Hij maakt vooruitgang, maar helemaal fit is hij nog niet”, verklaarde City-trainer Pep Guardiola, die ook nog niet kan rekenen op Phil Phoden. De Engelse aanvaller keerde net als De Bruyne geblesseerd van het EK terug.

Door Roberto Martinez werd De Bruyne ook niet opgeroepen voor de WK-kwalificatiewedstrijden die de Rode Duivels begin september tegen Estland, Tsjechië en Wit-Rusland spelen.

Manchester City werd op de eerste speeldag verslagen door Tottenham met 1-0. Het rechtte daarna de rug en won met duidelijke 5-0 cijfers tegen promovendus Norwich City. Arsenal kende een slechte seizoensstart. De Gunners verloren met 2-0 op het veld van Brentford en thuis met 0-2 tegen het Chelsea van Romelu Lukaku.