Thierry Mertens van het Kulttheater in de nieuwe zaal in de Peter Benoitlaan in Deurne ©  Dirk Kerstens

Kulttheater heeft nieuwe locatie: “We staan te popelen om terug op het podium te staan”

Deurne -

Het Deurnse Kulttheater pakt vanaf 25 september uit met een nieuwe voorstelling, de eerste sinds de start van de coronacrisis. ‘Iedereen Cake’ is meteen ook de vuurdoop de voor de nieuwe theaterzaal op de Peter Benoitlaan in Deurne.

Jan Stassijns

Het Deurnse Kulttheater is één van de vele verenigingen die tot een paar jaar geleden hun uitvalsbasis had in de voormalige brouwerij De Ridder in de Hertstraat. Omdat de stad in 2017 al te kennen gaf de site te willen verkopen, moest de zang- en theatergroep dus op zoek naar een nieuwe locatie. Intussen is de voormalige brouwerij ook verkocht aan Andante vzw, het Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg en vastgoedbedrijf Miss Miyagi.

LEES OOK. Brouwerij De Ridder krijgt sociale en culturele invulling en ook woongelegenheid

Het Kulttheater kwam zo terecht in de Peter Benoitlaan in Deurne, tussen de scoutslokalen van Impeesa en de korfbalvelden van Catba KC. In het gebouw was in een ver verleden al een variététheater gevestigd en werd de laatste jaren vooral als feestzaal gebruikt. Maar op 25 september gaat er de eerste voorstelling van het Kulttheater sinds de start van de coronacrisis in maart 2020 in première: ‘Iedereen Cake’. “En dat is bewust een komisch stuk geworden”, vertelt Thierry Mertens van het Kulttheater. “Omdat het de eerste keer is sinds lang, en na al de coronamiserie, wilde we het amusement er terug in brengen.”

Thierry Mertens voor de nieuwe zaal van het Kulttheater ©   Dirk Kerstens

De nieuwe theaterzaal is in vrijwel alle opzichten een verbetering ten opzichte van de zaal in de voormalige brouwerij in de Hertstraat, al doet het afscheid toch hartzeer. “De gezelligheid van de brouwerij is niet te evenaren”, zegt Mertens. “Maar we zijn ongelofelijk content met wat we hier hebben. AG Vespa heeft hier heel wat opknapwerken uitgevoerd en het ook rolstoeltoegankelijk gemaakt. Zelf zijn we er hier ook stevig ingevlogen om alles naar onze goesting in te richten. We hebben hier meer ruimte en kunnen dus meer mensen ontvangen. We gaan bijna naar een verdubbeling van het aantal zitplaatsen. En er is hierachter een nieuwe parking geopend, wat een groot voordeel is.”

Het Kulttheater zit dan wel op een heel andere locatie, de trouwe bezoeker zal toch nog heel wat zaken kunnen herkennen. “De zitjes van in de brouwerij hebben we mee verhuisd”, zegt Mertens. “Samen met vier volle containers aan decorstukken, kostuums en ander materiaal. Ja, het was een stevige verhuis. (lacht). En financieel was het een grote beproeving. Zowat al onze spaarcenten zijn naar de verhuis, de inrichting, licht- en geluidsinstallaties gegaan. Gelukkig hebben we van het district ook wat subsidies kunnen krijgen. Maar het werd tijd om kaartjes te beginnen verkopen en we staan te popelen om terug op het podium te staan.”

Iedereen Cake gaat op zaterdag 25 september in première. Elke week, tot en met midden december wordt de voorstelling opgevoerd. Tickets (12 euro) en info via de website.

www.kulttheater.com

 ©  Kulttheater

Ook de pruiken zijn mee verhuisd ©  Dirk Kerstens

De voortuin wordt een van de komen de weken nog onder handen genomen. ©  Dirk Kerstens

 ©  Dirk Kerstens

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio