Molenaars Marc Hesters en Ludo Van de Velde stellen het infobord voor met Luk Lemmens. 

Molenaars Marc Hesters en Ludo Van de Velde stellen het infobord voor met Luk Lemmens. © Filip Spoelders

Den Steenen Molen krijgt eerste infobord van Levende Molens

Boechout -

Een twintigtal wind- en watermolens in de provincie Antwerpen is zondag toegankelijk tijdens de provinciale Molendag. Den Steenen Molen kreeg in aanloop naar deze themadag als eerste een infobord.

In de provincie zijn er momenteel 28 windmolens, acht watermolens en één rosmolen. Deze blijven in werking en onderhouden dankzij de inzet van de molenaars en de vrijwilligers van Levende Molens vzw. Ook de provincie steunt deze koepelvereniging voor een langere termijn. “We hebben een samenwerkingsovereenkomst voor de periode 2021-2025 afgesloten met Levende Molens vzw - werkgroep Kempen-Antwerpen. Hieraan koppelen we een jaarlijkse werkingssubsidie van 10.000 euro”, vertelt gedeputeerde voor Erfgoed, Luk Lemmens (N-VA).

Om het publiek meer te informeren over de geschiedenis en de werking van de molens besliste Levende Molens om infoborden te plaatsen aan de verschillende molens. De primeur was vrijdag voor Den Steenen Molen van Boechout.

Molenaar Ludo Van de Velde is opgetogen. “Het is belangrijk om de belangstelling in molens te behouden. Ik vernam trouwens dat er voor de volgende molenaarscursus veertig inschrijvingen zijn waarvan een kwart jongeren. Dat is belangrijk voor de toekomst.”  

Den Steenen Molen is zondag toegankelijk.

Den Steenen Molen is zondag toegankelijk. © Filip Spoelders

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio