Paul Magnette. ©  belga

 

PS-voorzitter Magnette wil debat over verplichte vaccinatie hele bevolking

Moeten de vaccinatie tegen covid-19 verplicht worden voor de hele bevolking? PS-voorzitter Paul Magnette vindt dat er op zijn minst over gepraat moet kunnen worden. Dat laat hij optekenen in een interview met Le Soir.

edm

“Wanneer ik lees dat 98% van de gehospitaliseerde mensen niet gevaccineerd zijn, zegt dat alles. Er is een fundamenteel probleem, maar ik leg de fout niet bij de mensen zelf. Het kan zijn dat ze schrik hebben, dat er onwetendheid is of zelfs legitieme redenen om zich niet te laten vaccineren”, zei Magnette in Le Soir.

“Ik ben niet tegen een debat over verplichte vaccinatie voor de hele bevolking. Wanneer een vijfde of zesde golf volgt na de vierde, wanneer nieuwe varianten blijven opduiken waardoor we dit virus maar niet kunnen uitroeien, dan blijft het niet langer houdbaar en wordt het een kwestie van volksgezondheid”, meent Magnette.

“We mogen niet vergeten dat de verplichte vaccinatie al bestaat. Er mag dus geen taboe zijn, en op een bepaald moment zullen we het er toch over moeten hebben.”

Het Overlegcomité besliste vorige week al tot verplicht coronavaccin voor het zorgpersoneel, maar de uitwerking ervan kan nog maanden in beslag nemen.

Vastgoed

Jobs in de regio