In vaccinatiecentrum in Malle worden op 29 september de laatste vaccins gezet. 

In vaccinatiecentrum in Malle worden op 29 september de laatste vaccins gezet. © Elke Lamens

Vaccinatiecentrum Malle gaat mobiel om twijfelaars eerstelijnszone Voorkempen te overtuigen

Brecht, Voorkempen -

Het vaccinatiecentrum van eerstelijnszone Voorkempen zet tussen 13 september en 11 oktober een mobiele eenheid in. Die strijkt eerst neer in het Goorhof in Sint-Job. Het moet twijfelaars alsnog overtuigen. Nochtans is ruim 80% van de inwoners uit de zone gevaccineerd. Vanaf 28 augustus bouwt het vaccinatiecentrum in Malle ook af.

“Maar liefst 92.016 inwoners uit Brecht, Malle, Schilde, Wijnegem, Zandhoven en Zoersel vonden hun weg naar het vaccinatiecentrum in Malle, goed voor zo’n 83,12%”, stelt woordvoerder Pieter Poriau van ELZ Voorkempen. “Die hoge vaccinatiegraad willen we echter nog verbeteren. Met dit pop-upvaccinatiecentrum zetten we de kers op de taart.”

“In samenspraak met Dr. Jan Van Emelen en de lokale besturen en huisartsen van de eerstelijnszone willen we twijfelaars correct informeren in een vertrouwde omgeving en zo alsnog de kans geven om zich te laten vaccineren.”

Op elke locatie waar het mobiele vaccinactiecentrum halthoudt, is er een infosessie van een tiental minuten. Die is vrijblijvend, zonder verplichte vaccinatie achteraf. Zowel dokter Jan Van Emelen als een lokale huisarts begeleiden deze sessies en beantwoorden vragen van inwoners.

Laatste fase

Daarnaast komt de sluiting van het vaccinatiecentrum in Malle in zicht. In oktober hervat het Provinciaal Vormingscentrum haar eigen activiteiten. De laatste prikdag voor Pfizer (1ste dosis) is gepland op 9 september, voor AstraZeneca op 15 september en voor Johnson &Johnson op 29 september. Vanaf 15 september wordt er enkel nog op woensdag tussen 14 en 17u en op zaterdag tussen 9 en 12u gevaccineerd.

Deze bordjes zullen in oktober verdwijnen en hervat het Provinciaal Vormingscentrum haar eigen activiteiten.

Deze bordjes zullen in oktober verdwijnen en hervat het Provinciaal Vormingscentrum haar eigen activiteiten. © Elke Lamens

Vanaf zaterdag 28 augustus wordt de werking al afgebouwd. Het callcenter is vanaf dan enkel nog in de voormiddag te bereiken.

Het vaccinatiecentrum komt naar het Goorhof in Sint-Job (13/9), Wijnegem (’t Gasthuis) en Zandhoven (De Populier) (14/9), Brecht (GC Jan vander Noot) en Malle (Vaccinatiecentrum) (15/9), Zandhoven (De Populier) en Zoersel (de Kapel) (16/9), ‘s-Gravenwezel (Dorpshuis) en Schilde (Werf 44) (17/9) en Sint-Lenaarts (OC ’t Centrum) en Zoersel Dorp (bib Dorpszicht) (20/9). Tussen 4 en 11 oktober komt de pop-up opnieuw langs voor een tweede prikdag.

 (ella)

covid19@elzvoorkempen.be

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio