©  VDB

Yellow Tigers verliezen op EK van Frankrijk en treffen topper Italië in 1/8ste finales

Met de kwalificatie voor de 1/8ste finales al op zak, eindigden de Belgische vrouwen de groepsfase van het EK volleybal donderdag in Belgrado met een 3-1-nederlaag tegen Frankrijk (27-25, 13-25, 25-19, 25-20). De Yellow Tigers eindigen zo als vierde in groep A en ontmoeten topper Italië in de volgende ronde.

Werner BourlezBron: BELGA

In de eindstand van groep A eindigde Servië op de eerste plaats met 14 punten na vijf overwinningen. Rusland werd tweede met 11 punten, Frankrijk derde met 9 punten en België vierde met 8 punten. Bosnië-Herzegovina (3 punten) en Azerbeidzjan (0) zijn uitgeschakeld.

Vanwege de vierde plaats ontmoet België de winnaar van groep C. Maandag speelt België tegen Italië, nummer acht van de wereld.

Het team onder leiding van Gert Vande Broek hoopt het beter te doen dan op het EK van 2019, toen het  in de 1/8ste finales werd uitgeschakeld door Rusland.

Deze editie van het EK spelen 24 landen in vier verschillende steden. De drie andere groepen worden georganiseerd in het Bulgaarse Plovdiv, het Kroatische Zadar en het Roemeense Cluj-Napoca.