©  BELGA

Hockeyspeler en olympisch kampioen Alexander Hendrickx wil ‘De slimste mens’ worden

Een extra dosis competitiedrang, in het nieuwe seizoen van De slimste mens: hockeyspeler Alexander Hendrickx (28), die met de Red Lions goud pakte op de Olympische Spelen, waagt zijn kans.

Altijd goed voor wat drive en dynamiek in een tv-quiz, zo’n topsporter. Alexander Hendrickx werd met ons nationale hockeyteam de voorbije zomer olympisch kampioen en kroonde zich bovendien tot topschutter. Eind juli haalde hij ook het nieuws toen hij tijdens een wedstrijd tegen de Britten een stick vol in het gelaat kreeg. Het verdict: een hersenschudding, en een open wonde op zijn voorhoofd die moest worden gehecht.

Hendrickx maakt bovendien kans op de wereldwijde titel van ‘Speler van het jaar’. Hij zit bij de genomineerden van de internationale hockeyfederatie FIH, samen met landgenoot Arthur Van Doren, drie Australiërs en de Indische uittredende winnaar Manpreet Singh. En, hij is niet vies van een feestje. “We hebben nog gezwommen in een fontein”, liet hij na de overwinning in Tokio optekenen. “Ik weet niet of dat mocht, maar we hebben het wel gedaan. Ik heb ook maar één uurtje geslapen.”

Daarmee krijgt het lijstje deelnemers aan het negentiende seizoen van De slimste mens ter wereld wat meer vorm. Eerder werden al Sandra Bekkari (47), Laura Tesoro (24), Niels Destadsbader (33) en Dorian Liveyns (28), de echtgenoot van James Cooke, aangekondigd. Bovendien mag zender Play4 zich dit najaar opmaken voor nóg een goudenmedaillewinnaar op het scherm: turnster Nina Derwael (21), die zich eveneens naar de hoogste plek knokte in Tokio, zet haar beste voetje voor in danswedstrijd Dancing with the stars.(bpr)

‘De slimste mens ter wereld’ is dit najaar te zien op Play4.