MissT opende op het grote podium van Sfinks. 

MissT opende op het grote podium van Sfinks. © Filip Spoelders

Sfinks Mundial XL kent gezellige start op eerste dag

Boechout -

Sfinks Mundial XL aan het Molenveld van Boechout is van start gegaan voor vier dagen van muziek, kinderpret, eten en drinken. De eerste dag kende meteen een gezellige aanloop.

Filip Spoelders

Aangezien Sfinks Mundial XL een Covid Safe festival is, is er na de controle aan de inkom geen spoor meer te bekennen van corona. Mensen ontmoeten elkaar aan de eetstandjes, er wordt gezongen aan het podium en de kinderen leven zich uit in het grote kinderdorp.

Accordeonvereniging De Notengalm was donderdag de groep die de eerste bezoekers mocht ontvangen. “Het doet deugd dat we hier vandaag kunnen spelen. We zijn een Boechoutse vereniging die erg verankerd is in de gemeente. Maar het is de eerste maal dat we op Sfinks staan. Pas in juli mochten we terug met onze repetities beginnen”, reageren voorzitter Annie Voorbraeck en PR-verantwoordelijke Noëlla Mariën van De Notengalm. De leden kijken al vooruit naar 2022 wanneer ze na twee jaar van onderbreking hun eigen concert in theaterzaal Vooruit kunnen geven.

De Notengalm verwelkomde de eerste bezoekers.

De Notengalm verwelkomde de eerste bezoekers. © Filip Spoelders

Sfinks verkoopt zich als een gezinsfestival en dat wordt onmiddellijk duidelijk aan het kinderdorp. Wim Abeloos en Tine Van de Paer uit Boechout kwamen met hun kinderen Lena en Kobe. “Vroeger kwamen we al ieder jaar, maar nu wonen we in de straat tegenover de inkom. Het is normaal dat we komen. Sfinks Mundial geeft zich uit voor een gezinsfestival en dat is het ook echt. We komen uiteraard voor de kinderen en de leuke achtergrondmuziek is mooi meegenomen. De volgende dagen zullen we hier ook wel zitten”, vertellen Wim en Tine.

Tine en Wim komen voor hun kinderen Lena en Kobe.

Tine en Wim komen voor hun kinderen Lena en Kobe. © Filip Spoelders

MissT, met zijn folksongs, opende het programma van het hoofdpodium. Zelfs een korte stroompanne kon hen niet tegenhouden. De groep ging a capella verder en bracht de toeschouwers nog dichter bij elkaar. Vriendinnen Annemieke uit Berchem en Babs uit Mortsel bekeken het vanop de weide. “Het is aangenaam dat we dit na twee jaar opnieuw kunnen beleven. Sfinks bezoeken we normaal ieder jaar wel. Het positieve is de kleinschaligheid. Het is geen overrompeling. We kunnen makkelijk iets gaan drinken en we zijn zeker fan van het marktje.”

Annemieke en Babs klonken op hun festivalbezoek.

Annemieke en Babs klonken op hun festivalbezoek. © Filip Spoelders

De weide ontving alleen maar meer bezoekers richting de avond. Het gratis festival is er vrijdag opnieuw vanaf 16 uur. Zaterdag en zondag openen de deuren om 11 uur.

Bijpraten kan makkelijk op Sfinks.

Bijpraten kan makkelijk op Sfinks. © Filip Spoelders

Voor de kinderen is het ravotten.

Voor de kinderen is het ravotten. © Filip Spoelders