Staatssecretaris Eva De Bleeker samen met de CEO van Carrefour François-Melchior de Polignac en e-commerce directeur Jan Pollier.

Staatssecretaris Eva De Bleeker samen met de CEO van Carrefour François-Melchior de Polignac en e-commerce directeur Jan Pollier. © Dirk Vertommen

Staatssecretaris vult rekken bij Carrefour: Eva De Bleeker op zomerstage in Willebroek en Zemst

Willebroek, Zemst -

Staatssecretaris voor Begroting en Consumentenzaken Eva De Bleeker (Open Vld) was donderdag een hele dag te gast bij Carrefour. In de voormiddag bracht ze een bezoek aan het nieuwe e-commerce distributiecentrum in Willebroek. In de namiddag ging ze helpen in de Carrefour Hypermarkt in Zemst.

Ward Bosmans

Eva De Bleeker deed haar bezoek in het kader van een zogenaamde Voka-zomerstage waarbij beleidsmensen een dagje meelopen op het terrein. De ‘werkdag’ van de staatssecretaris begon in Willebroek waar Carrefour begin mei een gloednieuw e-commerce distributiecentrum in gebruik nam. Vanuit dit centrale punt vertrekken alle online bestellingen voor heel België. Het distributiecentrum is volledig geautomatiseerd, zodat de bestellingen op de meest efficiënte manier kunnen samengesteld worden. Dat gebeurt via ‘voice picking’. Het systeem houdt met alles rekening. Bestelt iemand bijvoorbeeld eieren of aardbeien, dan worden die als laatste aan de box toegevoegd om ze niet te beschadigen. Hetzelfde geldt voor verse of diepvriesproducten. Een lopende band die door het hele magazijn loopt, zorgt ervoor dat de boxen op het juiste ogenblik op de juiste plaats terechtkomen. De staatssecretaris werd ontvangen door François-Melchior de Polignac, CEO van Carrefour België. Jan Pollier, directeur e-commerce, gaf een rondleiding. Momenteel draait het nieuwe distributiecentrum nog niet op volle capaciteit, maar op termijn zullen hier tot driehonderd mensen tewerkgesteld zijn.

Eva De Bleeker had het tijdens de rondleiding onder andere over een optimale consumentenbescherming binnen de evolutie naar digitaal winkelen. Na een lunchmeeting trok de staatssecretaris naar de hypermarkt van Carrefour in Zemst. Ze hielp er met het vullen van de rekken en kreeg van Hilde Decadt, COO van Carrefour Belgium, meer uitleg over het nieuwe winkelconcept van Carrefour, waarin klantenservice centraal staat.

Voka-zomerstages

De Voka-zomerstages brengen traditiegetrouw heel wat politici naar de werkvloer en stimuleren op die manier het contact tussen de politiek, de bedrijfswereld en werknemers. Staatssecretaris De Bleeker juicht dit initiatief toe omdat het tenslotte de private bedrijven zijn die zorgen voor welvaart en het creëren van jobs. “De retail is hierin een enorm belangrijke sector die heel veel mensen tewerkstelt. De sector en haar innovatief vermogen zijn dus cruciaal voor het behalen van een hogere tewerkstellingsgraad, een heel belangrijk aspect van de begroting. Ik vond het fijn om even in de schoenen van de werknemers te staan en mee te maken met welke uitdagingen zij dagelijks worden geconfronteerd. Ik deed ooit mijn eerste studentenjob bij GB, de voorloper van Carrefour. Vandaag merk ik dat zij zijn uitgegroeid tot een bedrijf waarin innovatie, duurzaamheid en klantentevredenheid centraal staan.”

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio