Het eerste weekend van september is er tussen de Colomalaan en de Brusselsesteenweg geen verkeer mogelijk op de Jubellaan. 

Het eerste weekend van september is er tussen de Colomalaan en de Brusselsesteenweg geen verkeer mogelijk op de Jubellaan. ©  Dirk Vertommen

Jubellaan dit weekend afgesloten voor afwerking kruispunt

Mechelen, Hofstade -

Het is dit weekend voor autoverkeer onmogelijk om via de Jubellaan in Mechelen-Zuid naar de Brusselsesteenweg te rijden en omgekeerd. De korte afsluiting vanaf vrijdagavond 18u is nodig om het toekomstige kruispunt van de Jubellaan met de nieuwe tangent verder af te werken. Maandag om 6u gaat de verkeersas opnieuw open. Vanaf die dag kunnen fietsers ook over de nieuwe brug op de Brusselsesteenweg.

Sven Van Haezendonck

Om de hinder in de buurt van de drukke verkeersas op en rond de Jubellaan tot een minimum te beperken, werkte de aannemer de voorbije jaren in verschillende fases. Op die manier kon het autoverkeer toch altijd langs de werf passeren. Tijdens het eerste weekend van september lukt dat even niet.

Dan verlegt de aannemer het traject van de Coloma- en de Jubellaan. Daardoor is verkeer op de Jubellaan tussen de Colomalaan en de Brusselsesteenweg onmogelijk van vrijdag 3 september om 18u tot maandag 6 september om 6u. Er loopt een omleiding via de Zemstsesteenweg in Hofstade. “De verbinding tussen de Coloma- en de Jubellaan blijft gewoon open, maar dan alleen voor het verkeer komende vanuit of rijdend in de richting van Hofstade”, zegt Rudy Van Camp, woordvoerder van Mechelen in Beweging.

Nieuwigheden voor fietsers

Voor voetgangers en fietsers stellen zich geen problemen. Zij kunnen door de nieuwe tunnel onder de Jubellaan. Deze week heeft de aannemer het fietspad opnieuw opengesteld dat vlak voor de terreinen van Sporting Mechelen ligt. “Zo kunnen de jonge fietsers op verschillende manieren veilig richting Mechelen rijden”, legt Van Camp uit.

Vanaf maandag 6 september gaat ook de fietsinfrastructuur aan de Brusselsesteenweg open: de nieuwe fietsbrug die boven de tangent loopt en de onderdoorgang van de Stenenmolenstraat. In die straat is de verkeerssituatie aangepast met een nieuwe fietsroute.

Tussen de Coloma- en de Jubellaan kan je wel nog van en naar Hofstade rijden. 

Tussen de Coloma- en de Jubellaan kan je wel nog van en naar Hofstade rijden. ©  Dirk Vertommen

MEER OVER Mobiliteit Mechelen