©  Dirk Kerstens

Ex-schepen Pairon: “Kan de schepen voor mobiliteit voor de rechtbank worden gebracht?”

Antwerpen, Berchem -

Voormalig Antwerps schepen Erwin Pairon, toen Agalev en nu Vooruit, is niet mals voor huidig mobiliteitsschepen Koen Kennis (N-VA). In een tweet stelde hij zich zelfs de vraag of schepen Kennis naar aanleiding van het dodelijke verkeersongeval in de Lange Leemstraat niet voor de rechtbank kan worden gebracht.

svw

Pairon zegt dat zijn bericht in eerste opwelling was geschreven. Toch vindt hij dat schepen Kennis politieke verantwoordelijk is en ontslag moet nemen. “Er zijn hier wel twee kinderen overleden omdat een veilig conflictvrij kruispunt is teruggedraaid naar een onveilige situatie voor voetgangers en fietsers”, zegt Pairon.

“Dat is beslist op het overleg verkeersveiligheid waarin kabinetsmedewerkers van Kennis zitten. Wel, de schepen is verantwoordelijk voor zijn kabinet.”

LEES OOK: Ouders over hoe ze met hun kind omgaan in het drukke verkeer

“Conflictvrije ingreep was wel goed”

Pairon stoort zich ook aan de communicatie rond het ongeval en de reden van het stopzetten van de conflictvrije situatie. “Eerst werd de schijn gecreëerd dat het voor het Sint-Vincentiusziekenhuis was”, zegt Pairon.

“Toen het ziekenhuis zei dat ze er niet bij betrokken waren, waren het de ‘diensten’ die zagen dat ambulances zich klem reden in de files. Nu, zou het dan komen door de onveilige verkeerssituatie van de files als gevolg van de conflictvrije regeling. Punt is dat er gewoon te veel verkeer door deze straat rijdt. Ik fiets daar geregeld langs al die auto’s en ken het kruispunt. De conflictvrije regeling was een goede en veilige ingreep.”

LEES OOK: Koen Kennis: “Zonder conflictvrije lichtenregeling is het veiliger”

 

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio