© atv

Brokkenbareel tussen Pulderbos en Vorselaar alweer stukgereden: nu al zeven keer beschadigd

Vorselaar, Zandhoven -

Na de twee slagbomen in de Sperwerlaan in Grobbendonk is nu ook de slagboom in de Reebergenlaan, op de grens van Vorselaar en Pulderbos, nog maar eens stukgereden. Dat gebeurde vermoedelijk tijdens de nacht van woensdag op donderdag.

LEES OOK: Slagboom in Grobbendonk opnieuw stukgereden

De slagboom is afgebroken, maar ook in zwaar gehavende toestand knippert de verlichting in de slagboom nog rustig voort. Het is niet duidelijk wat er precies is gebeurd.

“Er staat een camera die de slagboom in de gaten houdt. De lokale politie onderzoekt de beelden. Het is wachten op het resultaat”, zegt de burgemeester van Vorselaar Lieven Janssens (ActieV).

Je zou er de tel bij kwijtraken, maar het is wellicht al de zevende keer dat de slagboom in de Reebergenlaan lichte tot zeer zware schade oploopt door aanrijdingen of vandalisme. De slagboom werd er geplaatst om sluipverkeer te weren. De eerste vijf keer ging het om accidentele schade, veroorzaakt door verstrooide wielertoeristen. De zesde keer had een automobilist die van geen wijken wou weten de slagboom opzettelijk naar boven geduwd en zo geforceerd. Toen stond de slagboom naar boven. Nu is hij echt kapot gereden, in de richting van Vorselaar. Het plastic van de bareel is zelfs afgebroken.

Woensdagavond was er in Pulderbos (Zandhoven) een grote kermisfuif waar nogal stevig is gefeest. Het is niet ondenkbaar dat de slagboom werd vernield door weggebruikers die van de kermis kwamen en controles wilden ontlopen. (mph, kma)   

Dit lijkt niet op het werk van een verstrooide wielertoerist. 

Dit lijkt niet op het werk van een verstrooide wielertoerist. ©  kma

De schade is groot. 

De schade is groot. ©  kma

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio