Ellen en Christof met hun kinderen Seppe, Simon, Tijl en Billie, laten enkele voorbeelden zien van het speelgoed dat ze met Elliebillie aanbieden. © Joris Herregods

Kleuterjuf start webshop met duurzaam en educatief speelgoed

Willebroek, Hemiksem -

Speelgoed dat aan alle kanten flikkert, toetert, loeit of een ander monotoon, irritant geluid voortbrengt: kinderen zijn er dol op, maar voor ouders is het soms een gesel: “die batterijen moeten eruit”. Met Elliebillie willen Ellen De Boeck en Christof Roggen een alternatief bieden.

Educatief, zo duurzaam mogelijk en speelgoed dat mooi oogt: dat is het uitgangspunt van Elliebillie. Christof Roggen, die afkomstig is van Hemiksem, en Ellen De Boeck hebben er een zoektocht van gemaakt. Die hebben ze nu in een webshop gegoten van bij hen thuis uit in Willebroek.

“Als kleuterjuf ben ik altijd op zoek naar leuk, educatief speelgoed voor in mijn klasje”, steekt Ellen van wal. “Maar ook thuis, met onze kinderen Billie (5) en Tijl (3) en nog twee tiener-pluszonen Seppe (16) en Simon (14) was het altijd al een zoektocht en is er al heel wat speelgoed gepasseerd. Vroeger vonden we het leuk om zo’n flikkerende, toeterende dingen te geven, tot we het zelf moesten ondergaan”, lacht ze.

“In de doorsnee speelgoedwinkel vonden we maar weinig wat we zochten. Daarom zijn we verder gaan zoeken. Als vrienden over de vloer kwamen, kregen we vaak enthousiaste reacties. Zo is het idee van de webshop ontstaan”, vertelt Christof.

Decoratief

Het aanbod is intussen al uitgegroeid tot meer dan driehonderd producten. “We hebben bijvoorbeeld een collectie houten speelgoed wat tegelijk nog een stukje decoratief is en zo mooi deel uitmaakt van het interieur. Iets waar jonge ouders tegenwoordig meer en meer oog voor hebben”, weet Ellen.

Zoontje Tijl speelt graag met Connectix. © Joris Herregods

Populair zijn ook de Connectix magnetische tegels. “Je kan er mee bouwen of een tekening mee maken op de muur. Achter bepaald speelgoed schuilt ook een verhaal. Zoals de speelgoedlijn van een Deense vrouw die haar dochtertje verloor aan kanker. Een deel ervan gaat naar een fonds. Zo zoeken we altijd naar dat net iets meer, naar dingen die je niet in de rekken van de doorsnee speelgoedwinkel terugvindt.”

Billie is trots op haar stokpaardje. © Joris Herregods.

Wensenlijstje

“We testen het ook altijd zelf eerst uit, of de kinderen het leuk vinden. En we zorgen voor advies en begeleiding. Via Instagram post ik geregeld tips waarin ik spelmogelijkheden uitleg. Op de website kunnen ouders ook een wensenlijstje samenstellen dat ze dan rechtstreeks kunnen doormailen naar familie en vrienden. Dat is handig voor cadeautips. Voor scholen en kinderdagverblijven werken we een voorstel op maat uit.”

Bart Roggeman

Instagram @elliebillie
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners