Amber Klockaerts maakt kans om nieuwe single Regi te mogen inzingen. 

Amber Klockaerts maakt kans om nieuwe single Regi te mogen inzingen. © vtm

Herenthoutse waagt haar kans bij ‘Regi Academy’: “Ik hoop dat dit optreden snel een vervolg krijgt”

Herenthout -

Is Amber Klockaerts (23) de uitverkorene die de nieuwe single van Regi mag inzingen? De Herenthoutse waagde donderdag met succes haar kans in Regi Academy op VTM2. “Ongeacht het resultaat van deze wedstrijd heb ik de smaak van het zingen te pakken.”

Tom Vets

Tien nieuwe muzikale talenten deden donderdag auditie voor Regi en zijn team. Voor Amber Klockaerts, één van de twee gelukkigen die een ronde verder gaan, was het haar eerste talentenjacht. “Ik schreef me ooit al in voor The Voice, maar dat was vooral omdat mijn moeder en kleine zus wilden dat ik meedeed.”

“Ze vonden dat ik met mijn zangtalent iets moest ondernemen. Maar bon, uiteindelijk kwam van die wedstrijd niks in huis”, vertelt Amber. “Toen Regi Academy werd aangekondigd, besloot ik meteen zelf om mee te doen. Het feit alleen al dat ik werd uitgenodigd voor een auditie vond ik fantastisch.”

Er is overigens een link tussen Amber en Regi. “Milk Inc gaf destijds een optreden op de allereerste schoolfuif waar ik als tiener naartoe mocht. Het zou tof zijn om weldra zelf met hem op een podium te staan.”

Voor kleine zus

Voor haar auditie mocht Amber een nummer uit het rijke oeuvre van Regi kiezen. “Voor mij was het snel duidelijk dat het Miracle van Milk Inc zou worden. Het is een van hun bekendste hits en de tekst vond ik ook passend. I don’t need a miracle, just you zingt Linda in het refrein. Als ik het liedje zing moet ik altijd aan mijn kleine zusje denken en dus heb ik in Oostende op de auditiedag ook voor haar gezongen.”

Terwijl bijna iedereen met knikkende knieën auditie deed voor de grootmeester van de dansbare muziek, noemt Amber de auditie vooral een fantastische ervaring. “Ik zing graag, maar heel beperkt. Wellicht omdat ik nogal verlegen ben op dat vlak. Zelfs als mijn moeder me aanmoedigde om te zingen, durfde ik niet. Vroeger met de dansschool zat ik in een bandje en deden we kleine optredens. Heel tof, maar voor mij hoefde het toen niet meer zijn. Op het moment voor de jury bovenop het dak van Fort Napoleon voelde ik langs de ene kant wel die stress, maar ik besefte ook dat dit was wat ik heel graag zou willen doen. Dat optreden was voor mij een eyeopener omdat ik merkte dat ik me er direct thuis voelde. Waarom was ik daar toch zo verlegen over? Ik hoop dat dit optreden, hoewel buiten mijn comfortzone, snel een vervolg krijgt.”

Uitzendconsulente

In het dagelijkse leven bewandelt Amber andere paden. “Ik studeer en werk deeltijds als consulente bij uitzendkantoor Randstad. De agenda is de laatste tijd druk gevuld, maar mocht ik een zangcarrière kunnen starten wil ik dat er gerust nog bijnemen.”

Of ze daadwerkelijk die nieuwe single van Regi mag inzingen, komen we later te weten. “Ik wil er daarom nog niet bij stilstaan dat de winnaar met Regi die single ook mag brengen in het Sportpaleis. Dat is nog ver weg. Al zou dat als vuurdoop echt de max zijn.” (lacht)

“Of ik de smaak van talentenjachten te pakken heb? Goh, ik ga me nu niet onmiddellijk voor van alles inschrijven. Maar dankzij Regi Academy besef ik wel dat ik, ongeacht de latere uitslag, wil blijven zingen.”

Regi Academy, VTM2, Do, 21.30u

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio