Wilt u Niels Willems eens in het écht in actie zien. Dan kan u zondag kort na de middag terecht aan de zwaaikom in Oelegem.  

Wilt u Niels Willems eens in het écht in actie zien. Dan kan u zondag kort na de middag terecht aan de zwaaikom in Oelegem.  ©  rr

Jetskiërs zorgen zondag voor spektakel in zwaaikom

Oelegem, Viersel -

Wie zondag 29 augustus naast het Albertkanaal in Oelegem fietst, mag op spektakel rekenen. In de zwaaikom wordt een jetskiwedstrijd georganiseerd die ineens ook dient als manche voor het Belgisch kampioenschap.

Kristin Matthyssen

De organisatie is in handen van de Waterski Club Viersel, die zelf enkele ijzers in het vuur heeft. Zo behaalde de talentvolle Jordy Vandeputte zilver op zijn eerste EK-wedstrijd en ging de meer ervaren Steven Lopes zelfs met goud aan de haal. In de juniorklasse was het goud voor Daan Hoeke. Alledrie zijn ze lid van de Waterski Club Viersel en varen ze zondag een thuiswedstrijd.

De eerste reeksen van elke categorie worden in de voormiddag gereden. Tussen 12.30u en 13u is het even pauze. Daarna zal kersvers Europees kampioen freestyle Niels Willems uit Viersel een demonstratie geven in de kom van zijn spectaculairste tricks. Vervolgens worden de tweede reeksen afgewerkt. Normaal is het evenement rond 18u afgelopen.

Jordy Vandeputte. 

Jordy Vandeputte. ©  rr

Zes jaar geleden was er nog paniek bij de jetskiërs toen bekendraakte dat de Vlaamse overheid de zwaaikom wou dempen om er industriegrond van te maken. Volgens de laatste berichten zou Water-link, de grootste waterproducent van Vlaanderen, er een volledig nieuw spaarbekken willen van maken om in te spelen op de droogteproblematiek. Eind dit jaar zou die beslissing vallen.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio