Ronny Verbeeck, Bart Willemen en Brenda Janssens 

Ronny Verbeeck, Bart Willemen en Brenda Janssens © rr

Nieuwe directeursgezichten in Groenlaar en Blokkendoos

Reet, Aartselaar -

Ronny Verbeeck is aan zijn laatste dagen toe als directeur van Groenlaar, de Reetse GO!Basisschool voor Buitengewoon Onderwijs. Bart Willemen, momenteel directeur in de Aartselaarse school De Blokkendoos, wordt zijn opvolger. Diens plaats wordt ingenomen door Brenda Janssens.

Na ruim zestien jaar directeurschap in GO! Basisschool voor Buitengewoon Onderwijs Groenlaar in Reet (Rumst) gaat Ronny Verbeek (65) op 1 september met pensioen. Het zorgt voor een kleine stoelendans waarbij ook de Aartselaarse Blokkendoosschool betrokken is.

Ronny Verbeeck blikt met grote tevredenheid terug op zijn taak in de school aan de Reetse Predikherenhoevestraat. “Ik deed mijn job als directeur erg graag, alhoewel het soms erg zwaar was en nooit te onderschatten viel”, is zijn korte reactie.

Het is meteen een boodschap voor zijn opvolger Bart Willemen (43). Bart stond zes jaar aan het hoofd van de basisschool van het gemeenschapsonderwijs aan de Leon Gilliotlaan in buurgemeente Aartselaar. Daarvoor was hij reeds achttien jaar in de Groenlaarschool als leerkracht en als beleidsondersteuner werkzaam.

Grote uitdaging

“Groenlaar is een grote school met een professioneel en deskundig team, en is voor mij een grote uitdaging. Zeker in het snel wijzigende buitengewoon onderwijslandschap”, zegt Willemen. “De deskundigheid die in de school aanwezig is zal me daar zeker bij helpen.”

Zijn vrijgekomen plaats als directeur in de Aartselaarse Blokkendoosschool wordt dan weer ingenomen door Brenda Janssens (43). Zij woont zelf in Aartselaar maar verdiende haar sporen in de Reetse Groenlaarschool en basisschool De Vuurtoren in Antwerpen.

“Ik wil Bart heel erg bedanken, want hij laat een zeer mooi doorlichtingsverslag achter. Het is mijn doel om de sterke en mooie eigenschappen van deze school te koesteren. Het lijkt me verder erg belangrijk om de contacten met de ouders na de coronabeperkingen opnieuw aan te halen.” (jw)

MEER OVER

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio