Eljuta (31), Jurmen (39) en Christian (1) gaan van bal tot bal op het Operaplein 

Eljuta (31), Jurmen (39) en Christian (1) gaan van bal tot bal op het Operaplein © Victoriano Moreno

Fotogenieke Fashion Balls fleuren de stad op

Het Modemuseum keert in het weekend van 4 september terug na meer dan drie jaar sluiting. Het museum wil ook letterlijk naar buiten komen en doet dat onder meer door de Fashion Balls die de stad rond reizen. Een eerste succes zo blijkt, want de kleurrijke bollen zijn erg in trek voor foto’s.

Rebecca Van Remoortere

Eljuta (31), Jurmen (39) en Christian (1) gaan van bal tot bal op het Operaplein. Ze willen overal een foto nemen. De Fashion Balls die eerst op de Scheldekaaien stonden, reizen nu door de stad. Er staan er al aan het Centraal Station en op het Operaplein. Daarna volgen er nog op de Meir, aan het Modemuseum en aan de Academie van Schone Kunsten.

“Het fleurt het plein op he. Heel leuk gedaan. We wonen hier achter de hoek en sinds de werken klaar zijn aan het Operaplein zetten ze hier van tijd tot tijd altijd iets anders leuk op het plein. Van ons mogen die ballen hier zelfs permanent blijven staan”, zegt het gezin.

Walter Van Beirendonck

Dat is niet de bedoeling van de Fashion Balls. Ze kwamen er als idee van modeontwerpen Walter Van Beirendonck en gaan nu verder de stad rond. Voor mensen om foto’s mee te maken, maar vooral om aan te kondigen dat het Modemuseum na een lange tijd weer open kan gaan.

“We merken een grote interesse voor de Fashion Balls. Wie er een foto bij maakt, kan die delen met de hashtag #fashionballs. We hebben al honden en een varken zien poseren. Dat is leuk want we willen met het museum meer en meer naar buiten in de stad trekken”, zegt David Flamee van het Modemuseum.

 

 ©  Victoriano Moreno

Vrijdagmarkt

Er werd meer dan drie jaar gewerkt aan een grote renovatie van het Modemuseum. In het weekend van 4 september kunnen de deuren terug open gaan. “We geven dan gratis rondleidingen met een gids in het vernieuwde museum, maar ook op de Vrijdagmarkt staat er veel te gebeuren. Daar zetten we dat weekend een paviljoen neer waar workshops worden gegeven.”

Die workshops zijn er voor kinderen, volwassenen en families. “De kinderen leren een kanten kraagje maken. Die workshop is geïnspireerd op onze kanttentoonstelling die eind september van start gaat. Families maken samen een airmail T-shirt, geïnspireerd op een van onze jurken in de collectie. Ze maken een T-shirt in de vorm van een envelop die ze naar iemand kunnen opsturen. En voor volwassenen is er een workshop om een oud kledingstuk aan te pakken. Ze leren dat upcyclen.”

Inschrijven voor de workshops kan via www.momu.be

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio