De Gouden Carolus Indulgence – Anno 1521 is de nieuwste creatie van Brouwerij Het Anker. © Brouwerij Het Anker

Nieuw bier ‘Anno 1521’ zet ontstaan van Gouden Carolus in de schijnwerpers

Mechelen -

De Mechelse Brouwerij Het Anker brengt een nieuw bier op de markt. Het goudblond bier, dat de naam ‘Anno 1521’ kreeg, is de zevende smaakexpressie die verschijnt onder het label Gouden Carolus Indulgence. Met het nieuwe bier wordt het ontstaan van het biermerk Gouden Carolus in de schijnwerpers gezet.

Stijn Van de Sande

Precies vijfhonderd jaar geleden, in 1521, introduceert Keizer Karel V de Carolusgulden in zijn keizerrijk. Meer dan vierhonderd jaar later, in 1959, vormt de munt een inspiratiebron voor Charles Van Breedam, de derde generatie brouwer van Brouwerij Het Anker in Mechelen. Hij kiest ervoor om zijn favoriete biercreatie naar deze munt te vernoemen. Zo ontstaat de Gouden Carolus.

“Vijfhonderd jaar, dat moet gevierd worden”, zegt Hans Rubens van Brouwerij Het Anker. “Als eerbetoon brengen we de ‘Anno 1521’ in gelimiteerde aantallen op de markt. Het is het zevende bier in onze reeks Gouden Carolus Indulgence. We brouwden een goudblond speciaalbier met een zachte hopbitterheid dat werd uitgebalanceerd met toetsen van amandel en hazelnoot. Het is een echt feestbier waarmee we perfect kunnen klinken op deze verjaardag.”

Gouden Carolus-munt

Bovenop de kurk van de fles vind je een Gouden Carolus-munt. “Deze munt verwijst uiteraard naar de Carolusgulden”, klinkt het. “Ze heeft een waarde van een euro en je kan ze ook effectief gebruiken als betaalmiddel in de brouwerijwinkel.”

De Gouden Carolus Indulgence – Anno 1521 is vanaf nu te koop in verschillende drankenhandels, in de supermarkten van Colruyt en in de brouwerijwinkel. (svds)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio