De dorpskern van Vremde ontvangt op 2 september de eerste markt. 

De dorpskern van Vremde ontvangt op 2 september de eerste markt. © RR

Eerste markt van Vremde staat er op 2 september

Vremde -

De liefhebbers van markten hebben er op donderdag 2 september een nieuwe locatie bij. Dan zullen de marktkramers hun kramen opzetten voor de eerste wekelijkse markt van Vremde.

Met onder ander een enquête en het opstellen van een marktreglement maakte het Boechoutse gemeentebestuur de afgelopen maanden werk om een markt in te richten in de deelgemeente. Die zou er na de zomer komen en zal iedere donderdag van 7 tot 13 uur in de Boomkensstraat tussen het kruispunt van de Wommelgemsesteenweg en BKO De Wigwam staan.

De marktkramers bieden een gamma van groenten, fruit, kaas, vis, kip, textiel, bloemen en nog veel meer aan. Donderdag worden voor deze eerste editie gratis herbruikbare boodschappentassen uitgedeeld.

Verkeersaanpassingen

Om de markt te laten doorgaan zal de Boomkensstraat verkeersvrij zijn. Tussen 5 en 15 uur geldt er een parkeerverbod. Verkeer op de Dorpsplaats rond de kerk blijft mogelijk net als aan het kruispunt met de Wommelgemsesteenweg dat open blijft. Lijnbus 51 volgt een omleiding langs de Reigersmolenstraat en de Berthoutstraat. Het gemeentebestuur raadt aan om te voet of met de fiets te komen. Wagens kunnen parkeren op de parking van BKO De Wigwam.

(fisp)