Met 750 bezoekers in Merksplas-Kolonie kende de voorlaatste een grote opkomst. © Joren De Weerdt

Nigel Williams is geboren in Engeland en is pas recent Belg geworden. Dat moest uiteraard in de voorstelling vermeld worden. ©  Joren De Weerdt

1 / 2
thumbnail: Met 750 bezoekers in Merksplas-Kolonie kende de voorlaatste een grote opkomst. 
thumbnail: Nigel Williams is geboren in Engeland en is pas recent Belg geworden. Dat moest uiteraard in de voorstelling vermeld worden. 

Comedian Nigel Williams pakt Merksplas-Kolonie moeiteloos in

Merksplas -

Met 750 bezoekers in Merksplas-Kolonie kende de voorlaatste Verklapt een grote opkomst. Het publiek kreeg bovendien niet alleen comedy van Nigel Williams voorgeschoteld, maar ook een voorprogramma met muziek van fanfare SW. Na het concert kregen de bezoekers van Williams gevatte opmerkingen over onder andere de Brexit, rusthuizen en het getal pi.

Ronny van den Ackerveken

In tegenstelling tot vorige week in Westerlo bleef het de hele avond droog in Merksplas en zorgde de avondzon voor een mooi tafereel in de voormalige landloperskolonie. “Welkom op het langste herfstverlof ooit”, begon Nigel Williams zijn voorstelling op een nochtans zomerse avond. “Ik heb al optredens gedaan deze zomer, ik bedoel ergens in de lente.”

Bastubaspeler Ben Verlinden van fanfare SW was blij dat zijn vereniging nog eens voor publiek mocht spelen. “Dat doet echt deugd na meer dan een jaar. We hebben de voorbije weken al wel enkele concerten gegeven, maar dit is de eerste keer sinds lang voor een publiek van 750 personen. Dat het kan op deze unieke locatie maakt het extra mooi”, zegt hij.

Bastubaspeler Ben Verlinden van fanfare SW. © Joren De Weerdt

“Nigel Williams heb ik op televisie al wel eens zien optreden, maar dit was voor mij zijn eerste livevoorstelling. Ik vond hem keigoed. Het was lang geleden dat we nog eens zo goed konden lachen. Zijn beste grap vond ik de vergelijking tussen het vaccinatiecentrum in Antwerpen en Schindler’s List. Die mop was eigenlijk wel een beetje grof, maar dat moet kunnen.”

Variatie

Voor Herman Druyts en Agnes Hermans uit Rijkevorsel was het wel hun allereerste Verklapt. “We zijn allebei afkomstig van Merksplas”, vertelt Herman. “De vorige jaren is het er niet van gekomen om naar Verklapt te gaan, maar nu was het een goede gelegenheid. Van zodra je een plaats kon reserveren, heb ik dat gedaan.” “Nigel Williams hadden we al enkele keren op televisie gezien”, vult Agnes aan. “Ik vond hem ook deze keer weer heel goed. Hij speelt goed in op wat het publiek zegt. Dit was zeker voor herhaling vatbaar.”

Herman Druyts en Agnes Hermans uit Rijkevorsel: “Ik vond Nigel heel goed. Hij speelt goed in op wat het publiek zegt. Dit was zeker voor herhaling vatbaar.”  © Joren De Weerdt

Kim Sels en Tim Pauwels zijn uit Tielen (Kasterlee) naar Merksplas gekomen. “Dit is onze allereerste keer in het publiek van Verklapt”, legt Kim uit. “We hebben al enkele keren uitzendingen gezien op RTV, maar kozen er nu toch voor om live naar de voorstelling in Merksplas te komen. Nigel Williams hadden we al eens gezien in De Warande in Turnhout. Daar zaten goede grappen in de voorstelling, dus de verwachtingen voor Verklapt waren hooggespannen. Al werden die verwachtingen volledig ingelost. Nigel weet veel variatie in de voorstelling te brengen. Hij blijft niet gefocust op één item, maar maakt grappen over de meest uiteenlopende onderwerpen.”

Kim Sels en Tim Pauwels zijn uit Tielen: “We komen voor het eerst live naar Nigel loste onze hoge verwachtingen zeker in.” © Joren De Weerdt

Rollator

Nigel Williams is geboren in Engeland en is pas recent Belg geworden. Dat moest uiteraard in de voorstelling vermeld worden. “Ik ben nu Belg geworden. Daar moet je niet voor applaudisseren, dat kost maar 150 euro. Nu heb ik twee paspoorten. Nu moet ik kiezen of ik een Vlaming, Waal of Brusselaar ben. Ik weet wel dat zwart in België niet alleen een kleur is, maar ook een transactie. De Brexit vind ik fantastisch. Zo is het voor mijn familie moeilijker om naar hier te komen.”

Verder vertelde Williams dat de bewoners van een rusthuis zich zot poepen. “Waarom wandelen ze anders met een rollator?” Ook vroeg hij zich af waarom er geen vaccinatiecentrum is in Merksplas. “Hier in de Kolonie is toch plaats genoeg?”

Verklapt in Merksplas was normaal gezien de afsluiter van de reeks deze zomer. Maar aangezien het afgelaste optreden van Bert Gabriëls in Ravels is verplaatst naar aanstaande dinsdag, duurt Verklapt nog een week langer.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Verklapt