Bart Peeters knalde van bij de start van het concert.  

Bart Peeters knalde van bij de start van het concert.  © Marc Peeters

Gladiolen Oogst neemt schitterende start: “Geweldige sfeer en hoe fijn dat ik weer gezichten zie”

Olen -

Na een paar noten van het openingsnummer Zou ik het dan niet kunnen zijn vannacht is alle twijfel verdwenen: Bart Peeters maakt van de eerste avond van Gladiolen Oogst een spetterend feest. Net geen tweeduizend fans genieten met volle teugen van het feit dat er weer volop ambiance mag gemaakt worden. Dichtbij elkaar en zonder gezondheidsrisico’s.

Marc Peeters

In het begin is het toch nog even spannend. Covid-certificaat laten scannen aan de ingang, met je identiteitskaart bewijzen dat je wel degelijk de houder bent van het document en dan nog even de klassieke ticketcontrole. Als de scan telkens groen licht geeft, mag je de weide op en wat nog belangrijker is, het mondmasker mag dan voor de rest van de avond in je broekzak verdwijnen.

Diane Van den Heuvel (rechts) is blij dat ze weer gezichten kan zien.

Diane Van den Heuvel (rechts) is blij dat ze weer gezichten kan zien. © Marc Peeters

“De unieke sfeer van de Gladiolen is helemaal terug en of we die gemist hebben”, reageert Diane Van den Heuvel. Ze is met een groep toneelvrienden naar Onze-Lieve-Vrouw Olen afgezakt. “Wat me vandaag zeer veel plezier doet, is dat ik weer volop gezichten kan zien. Al meer dan een jaar zitten we op mondmaskers te gapen. Nu wordt er opnieuw volop gelachen en dat geeft een heel fijn gevoel. De Gladiolen zorgen ook opnieuw voor een familiale gezelligheid. Hier zijn tieners, dertigers, maar ook vijftigers of nog ouder en iedereen oogt zeer tevreden. De volgende dagen komen we zeker nog eens terug.”

Ook jeugdschepen Sander Verboven is een overtuigde Gladiolen-adept, hij is in zijn nopjes met de stemming die er hangt op de weide. “Of je nu betrokken bent bij de organisatie of gewoon bezoeker. De Gladiolen zijn één grote vriendengroep en dat merk je aan de atmosfeer hier.”

Bart Peeters zet Gladiolen Oogst meteen in vuur en vlam.

Bart Peeters zet Gladiolen Oogst meteen in vuur en vlam. © Marc Peeters

De vorige doortocht van Bart Peeters op Gladiolen dateert van 2018. “Bart vertelde me in de vooravond dat het ook voor hem spannend is”, weet medeorganisator Kristof Geens. “Ook hij heeft weinig gespeeld en de schaarse optredens waren voor zittende bubbels. Hij belooft zijn tweedelige show vanavond aan te passen aan de reacties van het publiek.”

Wegens geen voorprogramma worden de muziekliefhebbers opgewarmd door een dj. Wanneer die kort voor de start van het concert I need never get old van Nathaniel Rateliff door de boxen jaagt, beginnen de voorste rijen al te deinen. Het is duidelijk dat de bezoekers naar Gladiolen Oogst zijn gekomen om uit de bol te gaan.

De gezelligheid begint op het zomerterras.

De gezelligheid begint op het zomerterras. © Marc Peeters

In de vooravond is het feestje culinair al op gang geschoten. Op een groot, en jawel zonnig, zomerterras worden gezonde en iets minder gezonde festivalsnacks gegeten. Gladiolen Oogst duurt nog tot en met zaterdag en iedere avond is er wat te beleven. “Er zijn nog kaarten beschikbaar”, weet Kristof Geens. “Vandaag hebben we zeker publiciteit gemaakt. Wie er nog wil bijzijn, moet dus vooral niet te lang twijfelen.”

De ambiance zit er in van bij de eerste noten.

De ambiance zit er in van bij de eerste noten. © Marc Peeters

 

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio