Presentator Kurt Van Eeghem toont in een promofilmpje waar het concert doorgaat: voor Kasteel Sorghvliedt in het gelijknamige park. 

Presentator Kurt Van Eeghem toont in een promofilmpje waar het concert doorgaat: voor Kasteel Sorghvliedt in het gelijknamige park. © District Hoboken

Volgende week Mozart en Tsjaikovski in Park Sorghvliedt

Hoboken -

Het tweejaarlijkse concert Ten Zuiden van ’t Zuid vult vrijdag 3 september het Hobokense Park Sorghvliedt weer met klassieke muziek. Presentator Kurt Van Eeghem en kamerorkest Casco Phil krijgen gezelschap van enkele solisten, waaronder Stef Kamil Carlens. Het is gratis en er zijn nog tickets verkrijgbaar.

De vijfde editie van het klassieke openluchtconcert aan Kasteel Sorghvliedt is een jaar uitgesteld, maar die teleurstelling wordt doorgespoeld met een knallend en uiteenlopend programma. Daarop staan naast Mozart en Tsjaikovski onder andere de ‘Ouverture uit De barbier van Sevilla’ van Rossini, de ‘Kaddisch for cello solo’ van Maurice Ravel, de ‘Farandole’ van Georges Bizet en de Radetzky Mars.

Muzikaal multitalent Stef Kamil Carlens komt meedoen. Nog een opvallende soliste is Dunja Kalamir, een zestienjarige violiste uit Belgrado. Zij heeft de titel ‘ArtLink Balkan Young Artist 2020’ veroverd en zal volgens de organisatie het publiek zeker verbazen met haar kunnen. En iedereen zal een bijdrage leveren, presentator en voormalig mediafiguur Kurt Van Eeghem gaat het publiek ook laten meezingen.

Deze vijfde editie van Ten Zuiden van ’t Zuid is zoals gewoonlijk gratis en werkt wel met online te boeken tickets. Ongeveer de helft van de 1200 plaatsen zijn al ingenomen. Het concert duurt van 20u tot 22u, een Covid Safe Ticket is niet vereist, maar een mondmasker wel als je jouw gezelschap verlaat.

Districtsschepen van Cultuur Tom De Boeck (Vooruit): “Vorig jaar kon ons prachtig festival, op de meest feeërieke locatie van Antwerpen, niet plaatsvinden. Corona was de spelbreker. Dit jaar willen we ons trouwe publiek terug verwennen. Voor deze jubileumeditie halen we het beste uit de kast om u een onvergetelijke avond te bezorgen.”

 (anro)

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio