© ATV

Jeugd versiert Boechouts Wiebelplein

Boechout -

Momenteel sieren 175 vlagjes het Wiebelplein van Boechout. De actie werd opgezet door de jeugdraad die niet akkoord is met de gerechtelijke procedure die tegen het speelplein loopt.

In maart trokken zes buurtbewoners naar het gerecht wegens overlast van het speelplein Wiebelplein, aangelegd in 2019. Ze eisen dat het grote speeltoestel en de schommel achter de bibliotheek verdwijnen. De jeugdraad is niet akkoord met de buurtbewoners. Daarom begon het de vlaggenactie in samenwerking met de Boechoutse jeugdverenigingen en de seniorenraad. De scouts, gidsen, KSA en Ja!Wadden tekenden 175 vlaggen terwijl de seniorenraad de vlaggenlijn aan elkaar stikte.

Elk vlagje staat voor een kind dat het Wiebelplein wil houden zoals het nu is. De Gidsen Boechout maakten zeventig vlaggetjes. “Nadat de leiding had uitgelegd waarom ze dit deden, gingen de leden aan de slag. Ze tekenden met veel plezier op de vlaggen. De kinderen begrepen niet waarom zo’n leuk plein zou moeten verdwijnen. Met de gidsen komen vooral onze jongste takken naar het plein”, zegt Eline van de leiding.

Ook de jeugdraad staat achter het behoud van het speelplein. Met de actie wil het aangeven dat kinderen, ouders en grootouders graag op deze plek vertoeven. (fisp)