Van de voormalige winkel van bakkerij Van Heuckelom op de Retiesebaan in Kasterlee schiet bijna niets meer over. Het iconische pand maakt plaats voor een doorgang tussen de appartementen van het nieuwbouwproject Kastel Park. 

Van de voormalige winkel van bakkerij Van Heuckelom op de Retiesebaan in Kasterlee schiet bijna niets meer over. Het iconische pand maakt plaats voor een doorgang tussen de appartementen van het nieuwbouwproject Kastel Park. © Bart Van den Langenbergh

Laatste gebouw bakkerij Van Heuckelom verdwijnt uit straatbeeld

Kasterlee -

Een aannemer is bezig met de afbraak van het laatste restant van de voormalige bakkerij Van Heuckelom, het iconische winkelgebouw op de Retiesebaan in Kasterlee. Het bekende pand maakt plaats voor een doorgang tussen de appartementen van het woonproject Kastel Park.

Bart Van den Langenbergh

Jarenlang hebben de inwoners van Kasterlee aangeschoven voor brood en gebak in de winkel van bakkerij Van Heuckelom op de Retiesebaan. Een van de bekendste familiebedrijven uit Kasterlee hield er in 2017 mee op door na zeventig jaar de gelijknamige bakkerijketen van de hand te doen. De groep van Mariën Meesterbakkers heeft de keten met alle winkels van Van Heuckelom overgenomen. Ook op de Retiesebaan in Kasterlee was de voorbije jaren bakkerij Mariën open in het voormalige pand van Van Heuckelom. Enkele weken geleden opende bakkerij Mariën een nieuwe winkel in het gebouw van de voormalige apotheek Van Ballaer in de Pastorijstraat in Kasterlee. De apotheek zelf verhuisde iets verderop naar een handelszaak op de Markt. In de zomer van 2020 verdween de eigenlijke bakkerij van Van Heuckelom al om plaats te maken voor het nieuwbouwproject Kastel Park van bouwonderneming Fransen. Op de hoek van de Markt en de Retiesebaan verrijzen in drie gebouwen met in totaal 35 appartementen en twee handelszaken.

80% verkocht

“Op de plaats van de afgebroken winkel verschijnt een doorgang of brandweg tussen de appartementen”, legt Marijke Jacobs van Fransen Bouwonderneming uit Oud-Turnhout uit. “Intussen is al 80% van de woningen verkocht. Het hele project is tegen de zomer van 2022 opgeleverd.” Met de trage weg op de plaats van de voormalige winkel verschijnt er een doorsteek van de nieuwe appartementen op de Retiesebaan naar de Melkstraat en het verderop gelegen Biekenbusseltje.

De winkel van bakkerij Van Heuckelom op de Retiesebaan in Kasterlee was jarenlang een vertrouwd gezicht in het centrum.

De winkel van bakkerij Van Heuckelom op de Retiesebaan in Kasterlee was jarenlang een vertrouwd gezicht in het centrum. © Bart Van den Langenbergh

MEER OVER Wonen in de Kempen

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio