De middenstand kijkt uit naar de 46ste ZomerEnd Feesten. © Filip Spoelders

“Gezellige braderij voor Hovenaren en bezoekers uit de buurgemeenten”

Hove -

De traditie om de Hovese zomer af te sluiten, is er dit weekeinde opnieuw: de ZomerEnd Feesten. Het gaat nog om een lightversie, maar de bezoekers mogen zich aan een gezellige braderij met muziek verwachten.

Filip Spoelders

De Middenstandsvereniging Hove Onderneemt en het gemeentebestuur organiseren vrijdag en zaterdag de 46ste editie van de ZomerEnd Feesten. “We houden een lightversie omdat we slechts een paar weken geleden echt duidelijkheid kregen van wat mag en wat niet. Gelukkig hebben we ons draaiboek van twee jaar geleden. Dat hebben we aangepast naar de geldende coronamaatregelen”, vertelt Jarl Vanden Broeck van de middenstandsvereniging en The Cook Stays.

ZomerEnd-Café

Dat betekent dat de braderij in het centrum van Hove vrijdag om 19 uur wordt geopend met reus Peer de Garde. Zaterdag tonen de plaatselijke handelaren en de verenigingen zich al vanaf 12 uur. “Op het Sint Laureysplein komt het ZomerEnd-Café. De bezoekers zullen er zittend iets kunnen drinken terwijl ze van live-optredens genieten. Dit jaar kozen we voor minder bekende namen om niet te veel volk te laten samen komen.”

Cheap Trills opent het podium vrijdag om 19.30 uur. Een dag later beginnen de optredens om 15 uur met onder andere Johan Van Mechelen, de kinderdisco Handjes in de Lucht, Sabien Tiels en Amaryllis Temmerman.

“Op die manier zorgen we toch voor een leuke mix van braderij, shoppen en kermis. Want tussen de kramen van de handelaren zullen ook eetstanden en kermiskramen staan. Uiteraard doen ook onze cafés mee. We willen een gezellige braderij aanbieden aan de Hovenaren en de bezoekers uit de buurgemeenten, want er is echt vraag naar.”

Op de ZomerEnd Feesten geldt een mondmaskerplicht voor wie over de braderij gaat.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio