© ATV

Sfinks Mundial XL laat gezinnen het festivalgevoel herontdekken

Boechout -

De bouw van een podium, het opzetten van tentjes en het trekken van kabels, het gonst weer van de bedrijvigheid op het festivalterrein Molenveld in Boechout. Donderdag begint Sfinks Mundial XL er aan.

Filip Spoelders

Opnieuw een festival beleven, vanaf donderdag kan het gedurende vier dagen op een laagdrempelige manier op Sfinks Mundial XL. “Het is uiteraard een aangepaste versie maar we blijven het belangrijk vinden om ons evenement gratis te houden terwijl het geschikt is voor het hele gezin. We hopen opnieuw grootouders te zien die langskomen met hun kinderen en kleinkinderen”, geeft Patrick De Groote van Sfinks aan.

Een klein podium komt in het midden van het terrein.

Een klein podium komt in het midden van het terrein. © Filip Spoelders

Ondanks de aangepaste versie zal alles aanwezig zijn waarvoor Sfinks Mundial en Sfinks Mixed bekendstaan. “Dat wil zeggen dat we een marktje, eet- en drankstanden, kinderanimatie en optredens van nationale en internationale gasten aanbieden. De voorbereidingstijd was korter dan normaal maar we hebben een mooie programma. Verschillende internationale gasten die op tournee zijn komen langs, zoals de bekende Cubaanse zanger Mayito Rivera. De muziekgenres zijn zeer breed zijn met onder andere Slongs, Zap Mama, fanfares en de Ketnetband. Het viel goed mee om een leuke mix van artiesten aan te trekken. Zij staan natuurlijk te springen om weer op te treden.”

Openlucht podium

Voor het eerst werkt Sfinks met een openlucht podium. “Dit jaar hebben we geen grote festivaltent. Bij het opmaken van onze plannen was het nog niet duidelijk wat er eind augustus mogelijk zou zijn. Het is een experiment, maar we denken zo nog meer mensen te bereiken. Niet iedereen wil in een tent gaan dansen. Omdat we in een groene omgeving zitten, hebben we een podium ontworpen dat volledig met hout zal worden bekleed.”

Het festivalterrein is groot genoeg voor enkele duizenden gasten.

Het festivalterrein is groot genoeg voor enkele duizenden gasten. © Filip Spoelders

Op het festivalterrein zullen de bezoekers op een normale manier van de muziek en de kramen kunnen genieten. “We mikken op zes- tot zevenduizend bezoekers per dag. Dit aantal geeft op ons terrein een zeer comfortabel gevoel, want niet alle bezoekers zullen al graag dicht bij elkaar staan. We werken met het Covid Safe Ticket aan de ingang. Dit betekent een extra controle, maar eens binnen kunnen de gasten zorgeloos dansen, elkaar ontmoeten en knuffelen.”

Sfinks begint donderdag en vrijdag om 16u, zaterdag en zondag openen de poorten om 11u.