Van der Sande (links) in gesprek met Van Aert (rechts) tijdens de Ronde van Frankrijk. 

Van der Sande (links) in gesprek met Van Aert (rechts) tijdens de Ronde van Frankrijk. ©  BELGA

Tosh Van der Sande wordt ploegmaat van Wout van Aert bij Team Jumbo-Visma

Team Jumbo-Visma heeft zich voor de volgende twee seizoenen versterkt met de Fransman Christophe Laporte (28) en de Belg Tosh Van der Sande (30). Voor het tweetal is onder meer een belangrijke rol voorzien in de klassieke kern.

Van der Sande kijkt ernaar uit om zich in het geelzwart te hijsen. “Ik was heel vereerd door de interesse. Tien jaar reed ik voor Lotto, dus het zal een serieuze verandering zijn. Als een ploeg als Team Jumbo-Visma contact zoekt, dan moet je niet lang twijfelen. Het is de beste ploeg of één van de beste ploegen van de wereld. De omkadering en de professionaliteit spreken me enorm aan. Ik ben heel blij om bij deze ploeg te komen en ik zie er enorm naar uit. Hopelijk kan ik me binnenwerken in de klassieke ploeg om in dienst te rijden van Wout van Aert.”

“Mijn meerwaarde zit ‘m denk ik in mijn koelbloedigheid in stress-situaties, het positioneren en van voren rijden met de kopman. Dat zijn mijn voornaamste troeven. Daarnaast wil ik proberen bij Team Jumbo-Visma een nog betere wielrenner te worden. Gezien de omkadering geloof ik voor de komende jaren zeker nog in progressie.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.