©  Isosport

Beerschot gaat Agouzoul huren van Lille, exit Van den Buijs?

Beerschot staat op het punt om een nieuwe verdediger binnen te halen. Saad Agouzoul, vorig jaar al aan de slag in de Belgische competitie, wordt gehuurd van de Franse landskampioen Lille. Door de komst van Agouzoul lijkt het verhaal van Dario van den Buijs op het Kiel voorbij.

havg, dvd, kofr

De Kielse defensie wordt weldra aangevuld met een Marokkaanse verdediger die al enige ervaring heeft in de Jupiler Pro League. Saad Agouzoul komt normaal gezien op uitleenbasis over van Lille. Hij speelde nooit voor het eerste elftal van de Noord-Franse club, maar de 24-jarige linksvoetige centrumverdediger kwam vorig seizoen wel 33 keer in actie op uitleenbasis bij Moeskroen. Telkens als basisspeler en telkens voor de volle 90 minuten. Hij miste slechts één competitiewedstrijd vanwege een schorsing.

Met de komst van Agouzoul lijkt het ook einde verhaal voor Dario van den Buijs bij Beerschot. De eveneens linksvoetige centrale verdediger stond de eerste drie wedstrijden van dit seizoen nog in de basis, maar is nu opnieuw naast de ploeg gevallen. Hij zoekt een ploeg waar hij zeker kan zijn van een basisplaats. Vorig seizoen werd Van den Buijs al een half seizoen uitgeleend aan Fortuna Sittard. Ook nu lijkt een overstap naar Nederland, waar Van den Buijs al voor Heracles en FC Eindhoven uitkwam, de meest logische stap. Van den Buijs heeft bij Beerschot nog een contract tot medio 2023.

MEER OVER K. Beerschot V.A.