© atv

Zuidrand geplaagd door inbraken in woningen en dure wagens: “Zelfs een stuur werd gestolen”

“De laatste weken wordt de zuidrand geteisterd door woning- en voertuiginbraken”, merken ze bij politiezone Minos. Volgens hen is er een gespecialiseerde bende aan het werk. Die lijkt het vooral op BMW’s gemunt te hebben. “Alleen de centrale console werd gestolen”, getuigt een slachtoffer.

Bron: ATV

Het was schrikken voor Nathalie C. en haar dochter, toen ze op 13 augustus met hun wagen wilden vertrekken. Een van de ramen van hun grijze BMW was ingeslagen en alleen de middenconsole en het dashboard waren gestolen. “De twee dure zonnebrillen lieten ze liggen en het handschoenkastje was onaangeroerd”, vertelt ze.

Nathalie is niet het enige slachtoffer. “In heel de provincie heerst de laatste maand een plaag van inbraken in voertuigen”, zegt ­Johan Wonnink, eerste commissaris van politiezone Minos. “Ook het aantal woninginbraken in de zuidrand stijgt fel. De afgelopen twee weken kregen we liefst 21 meldingen.”

Volgens de politie is er een gespecialiseerde bende aan het werk, die het vooral gemunt heeft op BMW’s. “De daders hebben een duidelijke kennis van auto’s”, legt Wonnink uit. “Zij stelen zaken waar zij een afzetmarkt voor hebben. Het gaat hierbij vooral om middenconsoles, airbags, … Zelfs een stuur werd gestolen.”

De commissaris raadt inwoners aan de wagen zo veilig mogelijk te parkeren – liefst in een garage – en de ramen en deuren te sluiten. “Ziet u iets verdacht, bel meteen de politie. Het is bewezen dat buurten met een hoge sociale controle minder criminaliteit ervaren.” (nelo)

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER Video

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio