©  BELGA

Vrancken: “Sandy Walsh zei na afloop: ‘Ik heb in mijn leven nog nooit zo snel gelopen”

“Ik had gevraagd om met een strijdershart tussen de lijnen te komen. Dat is, ondanks de vroege tegengoal, ook gebeurd”, opende KV Mechelen-trainer Wouter Vrancken zijn analyse na de zege tegen Union (3-1). “De 0-1 was een tik en zuur, omdat we het doelpunt weer weggaven, maar daar wil ik vanavond niet op focussen. Als je ziet hoe we groeiden in de match, voor elkaar door het vuur gingen en ook het vertrouwen aan de bal terugvonden, kan ik alleen maar trots zijn op het neergezette resultaat.”

Diederik Geypen

Na afloop heerste opluchting in de Mechelse kleedkamer, logisch ook na de voorbije 0 op 9. “Met teamspirit trokken we deze zege naar ons toe. We legden onze kop ervoor. Sandy (Walsh, red.) zei na afloop in de kleedkamer dat hij nog nooit in zijn leven zo snel had gelopen. (lacht) Ook jongens als Ferdy (Druijf, red.) en Geof (Hairemans, red.), die niet lang meededen, toonden dat ze wilden vechten om het resultaat vast te houden.”

Sandy Walsh (links). 

Sandy Walsh (links). ©  BELGA

“Niet gedobbeld om Coucke in doel te zetten”

Malinwa kon op verschillende uitblinkers rekenen, te beginnen met doelman Gaëtan Coucke. “We hebben bij de seizoensstart niet gedobbeld om te bepalen wie in doel zou staan. Gaëtan liet twee weken op rij zien dat hij een goede doelman is, maar dat is Yannick (Thoelen, red.) ook. Hun kwaliteiten verschillen, maar ik houd er niet van om ze tegen elkaar uit te spelen.”

Shved en Peyre waren dan weer de opvallendste nieuwkomers in de basis. “Bij Marian zag je aan zijn reactie na zijn doelpunt dat hij het welletjes vond. (lacht) Vergeet niet dat hij nog maar vier weken aan het trainen is. Chapeau dat je dan toch tachtig minuten vol gas kan geven tegen een goeie ploeg als Union. Ook Thibaut miste door een blessure de volledige voorbereiding. Die zorgen zijn nu van de baan. En als ik hem mag geloven spoken ook de transferperikelen (Peyre genoot interesse van de Franse eersteklassers Clermont en Montpellier, red.) niet langer door zijn hoofd. Thibaut toonde opnieuw zijn gekende kwaliteiten.”

“Vinicius niet afschieten”

Tot slot sprak Vrancken nog over Vinicius Souza, die op het halfuur al gewisseld werd met een gele kaart achter zijn naam. “Vinicius voelde de bui hangen toen Samuel (Oum Gouet, red.) zich opmaakte voor de invalbeurt, maar de situatie was toen natuurlijk onomkeerbaar. Na zijn gele kaart was Vinicius enkele keren ongelukkig in de duels. Samuel verbaasde mij dan weer een beetje met zijn duelkracht, wat om die reden was hij er ook uitgegaan. Vinicius is een schitterende voetballer met veel potentieel, maar zijn wat nonchalante speelstijl speelt hem soms nog parten. Laat deze wissel onderdeel zijn van het leerproces. Ik ga hem zeker niet afschieten, integendeel. We gaan hem goed begeleiden, zodat hij met zijn inzet en professionaliteit weer stappen vooruit kan zetten.”

MEER OVER KV Mechelen