©  smb

Bekercampagne eindigt al na twee wedstrijden voor Dessel Sport

Na de erg vlotte 6-0-zege tegen Bergen in de derde ronde van de Beker van België, trok Dessel zaterdagavond met vertrouwen naar Wellen, maar de Kempenaars kwamen van een kale reis terug. Dessel morste met de kansen, terwijl Wellen wel efficiënt afwerkte. En dus zit het bekeravontuur er na amper twee wedstrijden op voor de Desselaars.

“Het werd een frustrerende avond, want we domineerden bijna heel de match, maar de kers op de taart ontbrak”, zegt de Desselse aanvoerder Toon Lenaerts. “Vorige week liep het in aanvallend opzicht erg goed. Toen leidde bijna elke kans tot een doelpunt. Nu wilde de bal er gewoon niet in.”

Bij Dessel had Cheprassov na zijn sterke invalbeurt van vorige week de voorkeur gekregen op Mathei. De spits moest de voorbije week met het overlijden van zijn vader nog een persoonlijke opdoffer verwerken, maar stond erop om toch te spelen.

“We hadden Cheprassov na dat persoonlijk verlies dan ook erg graag de zege geschonken, maar het mocht niet zijn”, gaat Lenaerts verder. “We kregen nochtans meer dan genoeg kansen, maar de thuisdoelman gaf geen krimp. Was hij wel een keer verslagen, dan bracht de paal of de lat redding.”

Een ongeschreven voetbalwet zegt dan dat wie morst met de kansen, het deksel op de neus krijgt. Zo gebeurde ook zaterdag. Bij een van de schaarse lokale mogelijkheden geraakte Bielen in twee tijden voorbij doelman Geladé en stond het 1-0.

“Je weet dat de tegenstrever, ook al spelen ze twee reeksen lager, altijd een goede scoringskans krijgt in dergelijke wedstrijden. Zij werkten die wel af, wij niet. Dat was het grote verschil tussen beide ploegen. Het bekeravontuur zit erop voor ons en dat is toch best frustrerend”, aldus Lenaerts. (rwi)

Dessel: Geladé, Boujouh, Lenaerts, Haagen (83’ Haddouchi), Verbeek, Vanhaen (68’ Mathei), Versmissen, Sols, Breugelmans, Cheprassov, Cinti.

Doelpunt: 28’ Bielen 1-0.

Gele kaarten: 14’ Versmissen, 52’ Winkels, 50’ Vanhaen, 73’ Dekens, 79’ Haagen, 83’ Boujouh.

MEER OVER KFC Dessel Sport

MEER OVER VOETBAL