De 45ste editie voor Suikeren Zondag verhuist naar 2022. 

De 45ste editie voor Suikeren Zondag verhuist naar 2022. © Filip Spoelders

Geen Suikeren Zondag, wel een Suikeren Loop

Lint -

Suikeren Zondag, het grootste evenement van Lint, zal voor het tweede jaar op rij niet kunnen doorgaan. De organisatie bleek praktisch onhaalbaar voor het bestuur, rekening houdend met de geldende coronamaatregelen.

Filip Spoelders

Om het evenement op zondag 19 september te laten doorgaan, zou het alle deelnemers moeten laten registreren. Hierdoor zou het hele Lintse gemeentepark afgesloten moeten worden terwijl er in- en uitgangen voorzien moeten worden. Dit is praktisch onhaalbaar omdat er onvoldoende materiaal is om het terrein af te bakenen. Een groot deel van de nadars worden namelijk aan het vaccinatiecentrum van Lint gebruikt. Daarnaast moest het bestuur meer vrijwilligers inschakelen en dat werd een moeilijke zoektocht.

Toch een tegenslag voor het nieuwe bestuur dat sinds zijn aantreden nog geen editie van Suikeren Zondag kan houden. “Met de maatregelen was het moeilijk om duidelijk iets voor te bereiden. Sommige verenigingen die normaal altijd meedoe, twijfelden zelf ook over hun deelname. Wij mikken vanaf nu naar september 2022”, reageert ondervoorzitter Guido Braem. Suikeren Zondag blijft voorlopig op 44 edities steken.

De tiende editie van de Suikeren Loop op zaterdag 18 september gaat wel door. De deelnemers aan de kleuter- en kinderloop om 13.30 uur, de 5 kilometer om 14.30 uur en de 10 kilometer om 14.45 uur moeten zich voor 13 september verplicht inschrijven. De start en de aankomst zijn opnieuw in het gemeentepark voorzien.

Het is eveneens mogelijk om in te schrijven voor het pizza-buffet vanaf 17.30 uur.